Premierul Ponta: "Este o sinecură politică dacă tatăl Robertei Anastase câştigă 350 de milioane de lei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a fost invitat, joi seara, de la 21.30, la emisiunea "Realitatea la raport", unde a vorbit despre necesitatea organizării alegerilor parlamentare în octombrie, dar și despre relația lui cu președintele României.

UPDATE: 22:50  "În Sănătate am deblocat 500 de posturi săptămâna trecută. Pe măsură ce strângem din banii care se cheltuiau greşit vom debloca posturi în Sănătate şi Educaţie".

UPDATE: 22:46 ”Eu nu îmi doresc suspendarea Președintelui, dar nici nu o exclud.

UPDATE 22:45 Despre Consiliul European de la Bruxelles: ”România are un singur loc. Toate ţările au un singur loc. La masă acolo sunt 24 de premieri şi 3 preşedinţi: Franţa, Cipru şi România. Până să merg eu la Bruxelles, vine Bruxelles la Bucureşti, la invitaţia mea.Va veni Jose Manuel Barroso. Întâlnirea este specială. E foarte bine că vin ei aici. Pe 12 iunie, după alegeri, voi merge în Parlament şi voi prezenta o informare despre subiectele de pe agenda summitului din 28 iunie. Îmi voi expune punctul de vedere că poate să reprezinte România la Bruxelles şi preşedintele, şi premierul.

N-o să contest niciodată dreptul preşedintelui României de a reprezenta ţara pe probleme de siguranţă naţională când e vorba de modificarea tratatelor constituţionale, dar când pe agendă sunt probleme 100 la sută în sarcina Executivului, acolo cred că trebuie să fie şeful Guvernului. Am avut o primă discuţie cu preşedintele. Parlamentul decide, Guvernul execută. Oricine merge la Bruxelles trebuie să aibă un mandat de la Parlament.

UPDATE 22: 39  ”Până să mă duc la Bruxelles, vine Bruxelles la noi. La București vin mâine mai mulți premieri europeni. Mâine de va discuta poziția țărilor din Estul Europei față de mecanismul financiar”

UPDATE 22:29 "Problema gravă pe care n-a rezolvat-o nici guvernul Ungureanu este cea a restituirilor. Acolo, în ultimii ani, s-au restituit pe hârtie suprafeţe cât România şi Bulgaria la un loc.
Toate necazurile cu restituirile sunt generate de legea 247/2005, o lege la care eu şi colegii mei am făcut moţiune. Monica Macovei a distrus sistemul. Nu e un atac la guvernul democrat-liberal de atunci"

UPDATE 22:23 ”Sunt niște probleme cu banii alocați pentru clasa zero. Achizițiile materialelor pentru clasa zero nu se mai fac prin încredințare directă”.

UPDATE 22:17  Despre schimbări parlamentare: ”Ca prim ministru nu îmi permit să spun să se schimbe conducerea Camerei. Eu sunt primul prim-ministru care vin la guvern direct din banca Parlamentului și nu pot să spun nimic de doamna Anastase, pentru că Parlamentul conduce Guvernul și nu invers”.

UPDATE 22:15 Despre nominalizarea lui Grăjdan la ISC:  ”A fost greşeala mea. Pe domnul acesta nu l-am chemat. Nu mi l-a propus Năstase. Nu am vorbit cu Adrian Năstase de 10 zile. Nu mă implic în această problemă și ca prim-ministru nu o sa critic niciodată deciziile instanțelor. Nu vreau să intervin în niciun fel pentru că s-ar interpreta. Şi pe bună dreptate. M-a deranjat la cei de la PDL că s-au folosit de acest lucru ca să ne atace.”

UPDATE 22:06 Despre suspendarea lui Traian Băsescu, Victor Ponta a declarat  că nu s-a discutat această problemă.

”Suspendarea președintelui depinde doar de președinte. Singura decizie pe care am luat-o la nivel USL este aceea că îl vom susține pe Crin Antonescu la următoarele alegeri electorale. Vorbesc cu președintele României despre probleme instituționale, dar voi fi foarte mulțumit când va fi Crin Antonescu președinte”.

UPDATE 22:00 ”Din 2013 vrem să facem schimbări importante în sistemul fiscal.”

”Cred că alegerile parlamentare trebuie să le facem în luna octombrie. Este în interesul tutuoror ca noul Guvern să aibă timp să își adopte în luna noimebrie bugetul pe 2013”.

UPDATE 21.45 "De ce cred că se vor da majorările de salarii în decembrie: pe toate datele macroeconomice, România se încadrează în tot ce şi-a propus. Cei 5 miliarde lăsaţi de Drăgoi au fost împrumutaţi pentru finanţarea deficitului. Avem acordul cu FMI, dacă apare o criză externă, putem apela la ei. Şi mai avem 1 miliard de euro de la Banca Mondială la care putem apela."

UPDATE 21.43 "Nu vreau să folosesc termenul de salarii nesimţite, mai ales când vorbea de profesori şi medici. Sunt nişte sinecuri politice pentru cei din companii. La CEC şi Eximbank nu am cum să intervin pentru că sunt pe legea bancară."

UPDATE 21.40 "Am primit o informare de la MAI, 150 de directori au fost daţi afară fără respectarea legii, au dat statul în judecată şi au câştigat şi acum trebuie să plătim. Trebuie să îl dăm judecată pe Boc să recuperăm banii. Să mergem în instanţă împotriva celor care au cauzat acest prejudiciu."

UPDATE 21.35  "Am venit să guvernăm altfel, să luăm decizii dureroase şi pentru ai noştrii. Trebuie să câştig alegerile, bani nu mai sunt ca în vremurile de aur. Desigur, am şi supărat colegi".

"Tatăl Robertei Anastase, care câştigă 35.000 lei. E inacceptabil pentru cineva care lucrează la stat. Nu-l cunosc pe domnul Anastase, poate e un geniu al transportului de produse petroliere. Avem şi pensii de sute de milioane. Sunt o sută de mii de bugetari care câştigă venituri peste o mie de euro. Cred că o mie de euro este o sumă uriaşă, îţi asigură un trai decent. Sunt şase milioane de pensionari care au venituri mici. Am spus în zona bugetară, în zona privată nu vreau să vorbesc pentru ea s-a autorestructurat. Dar 350 de milioane să câştige consilierul şefului de la Conpet e o sinecură politică. Preşedintele francez Francois Holande a plafonat salariile societăţilor de stat, a tăiat salariile miniştrilor".

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite