Victor Ponta, după întâlnirea cu FMI: Returnarea contribuţiilor încasate ilegal, prioritate zero

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul desemnat, Victor Ponta, a spus, după întâlnirea avută luni cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional, a Băncii Mondiale şi a Comisiei Europene, că a transmis un mesaj de stabilitate şi că ar vrea ca draftul noii scrisori de intenţie să fie adoptat pe 8 mai de noul Guvern pentru a ajunge pe masa boardului FMI, care se va întruni în iulie.

El a spus că a discutat cu reprezentanţii FMI, MB şi CE despre priorităţile Cabinetului său care vor putea puse în aplicare în acest an, iar restul obiectivelor vor fi incluse în proiectul de buget pe anul 2013. Ponta a menţionat că nu este vorba despre surprize extraordinare şi că măsurile au fost deja menţionate în textul moţiunii de cenzură.

El a completat că există premise pentru reîntregirea salariilor, dar că acest lucru va duce la creşterea deficitului bugetar. "Crează probleme de deficit, dar reprezintă pentru noi o prioritate", a subliniat premierul desemnat.

Victor Ponta a spus însă de returnarea contribuţiilor încasete ilegal de la pensionari reprezintă "prioritate zero" pentru Cabinetul său.

Pe de altă parte, el i-a mulţumit ministrului de Finanţe, Bogdan Drăgoi, care a luat parte la întâlnire, deşi nu avea obligaţii instituţionale în acest sens. "îi mulţumesc lui Bogdan Drăgoi şi îl punem deoparte", a spus Ponta.

UPDATE 6.30 "Din cifrele existente în acest moment, sunt premise, într-adevăr. Dar asta presupune o schimbare a ţintei de deficit", a spus Ponta, comentând astfel declaraţiile ministrului de Finanţe din Cabinetul Ungureanu, Bogdan Drăgoi, care precizase că premisele revenirii există, acestea fiind create de Guvernul PDL.

Ponta a spus că, deşi creează probleme pentru deficit, revenirea salariilor la nivelul din 2010 reprezintă o prioriate pentru USL. "Reprezintă pentur noi o prioritate (reîntregirea salariilor, n.r.) . Şi cam tot ce reprezintă pentru noi o prioritate eu cred că se va întâmplă până în noiembrie", a spus Ponta.

El a menţionat că Guvernul USL va restitui banii pentru pensionari chiar înainte de revenirea salariilor la nivelul din 2010. "Pensiile - chiar înaintea revenirii salariilor, dacă vă referiţi la acea contribuţie încasată ilegal de 5,5% pentru pensiile peste 740 de lei, aceea e chiar - dacă reîntregirea salariilor şi măsurile economice de relansare economică reprezintă prioritatea numărul unu, aceea reprezintă prioritatea numărul zero", a spus Ponta.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite