Vezi cine cumpără emisiile de carbon ale României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Companii precum Mitsui, Sumitomo, Vitol, Nomura sau Gazprom Londra se numără printre potenţialii cumpărători ai emisiilor de carbon ale României, potrivit lui Adriean Videanu, ministrul Economiei.

"Legat de vânzarea emisiilor de carbon, ieri (miercuri - n.r.) în şedinţa de guvern a fost aprobat un memorandum care stabileşte contractul de stat, tipul de contract de stat pe care o să-l şi punem pe site-ul ministerului, contractul de stat ca bază a negocierilor pentru vânzarea acestui disponibil de carbon", a precizat Videanu, subliniind că, printre companiile interesate se numără Mitsui, Sumitomo, Vitol, Nomura, Gazprom Londra, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, a fost stabilită şi comisia de negociere, care este formată din ministrul Finanţelor, ministrul Mediului, ministrul de Externe, ministrul Economiei şi un consilier de la cabinetul primului ministru.

România va putea vinde surplusul de certificate de emisii de dioxid de carbon către statele interesate, în urma unei hotărâri adoptate, la finele lui aprilie, de Executiv.

Certificatele însumează 300 de milioane de tone de emisii de carbon, acestea urmând să fie vândute în pachete de câte un milion de tone.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite