Veterinarii îi declară război ministrului Valeriu Tabără

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma declaraţiilor nu tocmai prietenoase la adresa breslei medicilor veterinari, ministrului Agriculturii, Valeriu Tabără, i se solicită scuze publice din partea patronatelor.

 „Acei «jmecheri de medici veterinari» (calificaţi astfel de către ministrul Agriculturii - n.n.) formează categoria profesională care cu eforturi supraomeneşti, în condiţiile crizei economice şi deficitului de management al domnului Valeriu Tabără în politicile agricole din sectorul zootehnic asigură sănătatea animală şi, implicit, sănătatea românilor", se precizează într-un comunicat al Uniunii Naţionale a Patronatelor cu Capital Privat (UNPCPR).

Reuniune specială

Valeriu Tabără „confundă adeseori poziţia de ministru al Agriculturii, pentru care este plătit din bani publici, cu aceea de politician, lansând atacuri asupra organizaţiilor profesionale. Solicităm domnului Valeriu Tabără scuze publice faţă de medicii veterinari atacaţi şi jigniţi şi (...) să se abţină de la a folosi notorietatea publică oferită de funcţia ocupată în promovarea şi impunerea unor grupuri de interese", mai precizează patronatul.

UNPCPR va organiza mâine o întâlnire a reprezentanţilor Federaţiei patronale a medicilor veterinari, Federaţiei naţionale a producătorilor agricoli din românia (membre ale Uniunii), Colegiului medicilor veterinari şi Autorităţii Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor pentru a stabili „o poziţie şi o acţiune comună de înlăturare a diletantismului şi dezinformării din spaţiul public". 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite