Veştile bune dinspre Erste Bank au revigorat acţiunile SIF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După trei şedinţe de scăderi consecutive, acţiunile Societăţilor de Investiţii Financiare (SIF) au înregistrat, ieri, o uşoară revenire, apreciindu-se, în medie, cu 0,81%. Faptul că Erste

După trei şedinţe de scăderi consecutive, acţiunile Societăţilor de Investiţii Financiare (SIF) au înregistrat, ieri, o uşoară revenire, apreciindu-se, în medie, cu 0,81%. Faptul că Erste Bank s-a pronunţat în favoarea listării la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), dar şi finalizarea privatizării BCR, cu virarea banilor în cont, ar putea justifica revenirea titlurilor SIF.
"Astăzi (n.red.: ieri) s-a punctat o nouă etapă şi pentru piaţa de capital, care se afla de mult timp în stand-by în ceea ce priveşte finalizarea privatizării BCR. Consider, însă, că ştirea era deja inclusă în preţ. Ceea ce a influenţat mai mult evoluţia acţiunilor SIF este faptul că oficialii băncii au declarat că au în vedere listarea Erste la BVB", explică Laurenţiu Roşoiu, consultant investiţii în cadrul SAI Swiss Capital Asset Management.
Una dintre condiţiile de privatizare a BCR este ca Erste Bank să ia toate măsurile pentru a lista BCR la BVB în termen de trei ani de la data finalizării, atâta timp cât în structura de acţionariat a băncii vor fi şi acţionari minoritari. "Date fiind condiţiile, există posibilitatea ca Erste Bank însăşi să fie listată la BVB. Cu toate acestea, este prematur a se lua în considerare o asemenea posibilitate, având în vedere că niciun plan în această direcţie nu a fost încă supus dezbaterii, a declarat, ieri, la un post de televiziune, Manfred Wimmer, director de strategie al Erste Bank.
În afară de acţiunile SIF 3 Transilvania, care au închis la cursul zilei precedente, de 2,4200 lei/titlu, toate celelalte patru SIF-uri au terminat pe plus. Cea mai mare creştere în acest sector, cu 1,79%, a fost resimţită de titlurile SIF 4 Muntenia. Ultimul preţ de tranzacţionare pentru acţiunile SIF 4 a fost, ieri, de 1,7100 lei/titlu. Acţiunile SIF 5 Oltenia au crescut cu 1,35%, până la 3,0000 lei/titlu, cele ale SIF 2 Moldova cu 0,39%, până la 2,6000 lei/titlu, iar acţiunile SIF 1 Banat Crişana cu 0,38%.
Mai e încă loc pentru corecţii negative
În sectorul petrolier, acţiunile SNP Petrom (SNP) au recuperat corecţia din ziua precedentă, şi au închis la cursul de 0,5950 lei/titlu (+1,71%). şi în sectorul bancar, acţiunile BRD Groupe Societe Generale (BRD) şi cele ale Băncii Comerciale Carpatica Sibiu (BCC) au revenit pe plus, apreciindu-se cu 1,61%, şi, respectiv, cu 0,91% faţă de sesiunea de miercuri. şi acţiunile Transelectrica (TEL) şi-au mai atenuat din cădere. După ce, în prima jumătate a şedinţei de ieri au pierdut peste cinci puncte procentuale, până la sfârşitul zilei au reuşit să recupereze şi au închis la cursul de 32,9000 lei/acţiune (-2,66%). "Corecţia nu este încă finalizată în momentul de faţă. Indicele BET FI este foarte aproape de pragul de rezistenţă şi este normal un recul. Astfel, după posibile creşteri timide, de până la un punct procentual, ne aşteptăm, pe parcursul a trei patru zile la o corecţie negativă de 3%-4%. Abia apoi va avea loc o revenire a pieţei", spune Laurenţiu Roşoiu.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite