Veniturile Vodafone au scăzut cu 12% în primul semestru fiscal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Veniturile Vodafone Romania au scăzut cu 12% în perioada aprilie - septembrie 2010, faţă de acelaşi interval al anului trecut, la 425,7 milioane de euro, potrivit companiei. În acelaşi timp, numărul de clienţi a crescut cu 3,2%.

Numărul total de clienţi a crescut cu 3,2% în perioada aprilie - septembrie 2010, până la 9,84 milioane, faţă de acelaşi interval al anului trecut. Mai mult, 63% din baza de clienţi ai Vodafone sunt reprezentanţi de utilizatorii pe bază de cartelă prepaid, faţă de 37% cu abonament.

Profit operaţional de 177 de milioane de euro

În primul semestru fiscal, veniturile din servicii ale operatorului de telefonie mobilă au totalizat 411 milioane de euro, dar au fost cu 13% mai mici, comparativ cu intervalul aprilie - septembrie din anul trecut. În acelaşi timp, profitul operaţional al operatorului a ajuns la 177 de milioane de euro. "În România, veniturile din servicii au scăzut cu 13%, afectate de competiţia preţurilor şi de condiţiile economice dificile", precizează şi grupul britanic Vodafone în raportul financiar pe perioada aprilie-septembrie, primele şase luni ale anului fiscal 2010-2011, care se va încheia la 31 martie.

Vodafone are un şef nou

De la 1 decembrie, spaniolul Inaki Berroeta va ocupa poziţia de director general al Vodafone România. Până acum, Berroeta a deţinut acceaşi funcţie la Vodafone Malta. Totodată, Liliana Solomon, fostul şef al diviziei româneşti, va ocupa postul de director de operaţiuni, regiunea Europa, în cadrul Vodafone Group. Inaki Berroeta a deţinut mai multe poziţii de conducere în Vodafone Group, fiind unul dintre primii angajaţi ai companiei care devenea ulterior Vodafone. El s-a alăturat echipei în anul 1995, când Vodafone Spania era încă Airtel Movil.

Competitorii Vodafone

Veniturile Orange România s-au diminuat în trimestrul al treilea cu 8,7% faţă de nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, la 246 milioane euro, pe fondul scăderii înregistrate de serviciile prepay, în timp ce segmentul de abonamente a continuat să se stabilizeze.

Numărul clienţilor Orange România a scăzut cu 2,8% în iulie-septembrie, faţă de intervalul similar din 2009, la 10,398 milioane. În acelaşi timp, venitul mediu anual pe utilizator a fost de 83,3 euro.

Operatorul telecom Cosmote Romania a înregistrat, în trimestrul trei al anului, venituri de 117 milioane de euro, în creştere cu 8,5% faţă de acelaşi interval al anului precedent, conform raportului financiar OTE, compania care deţine Cosmote. Compania are 6,7 milioane clienţi (nu sunt incluşi şi clienţii Zapp), dintre care 20% aveau cartele prepaid. În aceeaşi perioada a anului trecut, Cosmote avea 6,59 milioane de utilizatori.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite