Vass: Codul Muncii trebuie flexibilizat cu riscul demiterii Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Executivul va decide oficial până miercurea viitoare dacă îşi va asuma răspunderea în privinţa noului Cod al Muncii, a declarat Andreea Paul Vass, consilier de stat.

"Guvernul îşi declară crezul politic asupra proiectului de ocupare a forţei de muncă. Fără o politică activă a ocupării pieţei muncii atât pe partea de cerere, cât şi a ofertei nu putem vorbi de dezvoltarea economică a României pe termen scurt. Din acest punct de vedere, avem trei obiective. Primul este flexibilizarea Codului Muncii, chiar cu riscul demiterii actualului Guvern", a spus Vass, prezentă la o conferinţă pentru prezentarea strategiei de dezvoltare a sectorului IMM-urilor.

Munca, cea mai eficientă formă de protecţie socială


Referindu-se la strategia pentru IMM-uri, Vass a spus că se urmăreşte creşterea competitivităţii firmelor şi a capacităţii acestora de a crea locuri de muncă.

"Avem de evitat capcana superficialităţii criticilor care s-au axat până acum pe o politică de ocupare concentrându-se pe asigurarea unui venit în timpul şomajului şi a pensiei, adică pe politici pasive. Noi ne concentrăm pe politici active, în favoarea antreprenoriatului (...) Credem că aceste două obiective: antreprenoriatul şi munca sunt cele mai eficiente forme de protecție socială. În schimb, pentru persoanele din categoriile sociale vulnerabile vom aşeza sistemul de protecţie social astfel încât să se adapteze situaţiei reale şi să nu mai permitem abuzurile", a mai spus Vass.

Surse oficiale citate de Mediafax au declarat că Guvernul a discutat, ieri, în primă lectură, proiectul de modificare a Codului Muncii şi intenţionează să se reunească în următoarele zile în şedinţă specială pentru a aproba documentul.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite