Vass: Guvernul nu putea opri închiderea fabricii de la Jucu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc s-a întâlnit cu reprezentanţii companiei finlandeze Nokia pentru a-i întreba dacă România poate lua vreo măsură guvernamentală pentru a împiedica închiderea fabricii de la Jucu, a declarat joi seară Andreea Paul Vass, consilier al premierului Boc.

"Emil Boc s-a întâlnit cu reprezentanţii Nokia. I-a întrebat dacă putem opri închiderea fabricii de la Jucu cu vreo măsură. Răspunsul a fost ferm: NU. Nu mai politizaţi un subiect care este pur economic. Guvernul nu ar fi putut lua nicio decizie suport pentru a păstra fabrica de la Jucu", a declarat ea, menţionând că decizia companiei este una care face parte dintr-o strategie de supravieţuire economică.

Pentru a compensa pierderile provocate de retragerea Nokia din România, guvernul este în fază avansată de negocieri pentru a atrage investiţii complementare în judeţul Cluj.

"Avem şase luni la dispoziţie pentru a compensa pierderile generate de închiderea fabricii de la Jucu. Noi sperăm să vă putem anunţa investiţia următoare în Cluj până cel târziu în luna martie 2012", a anunţat consilierul economic al premierului.

Guvernul a preluat coordonarea negocierilor cu 21 de investitori care şi-au arătat disponibilitatea să vină în ţara noastră - 21 de proiecte în valoare de peste 1 miliard de euro, care ar putea genera 8.000 de locuri de muncă, a mai precizat Vass.

Întrebată dacă starea proastă a drumurilor ar fi putut contribui la decizia Nokia, Vass a explicat: "Compania Nokia e într-un sector de activitate care foloseşte un traseu informaţional, nu unul rutier".

Potrivit consilierului, angajaţii Nokia vor beneficia de plata salariilor până la sfârşitul anului şi de trei salarii compensatorii. "Nokia s-a angajat să suporte şi costurile unor programe speciale de reprofesionalizare".

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite