Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, îl critică pe Vlădescu: "Cât o să mai tai?"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierul guvernatorului Băncii Naţionale a României (BNR), Adrian Vasilescu, a declarat, la RFI, că tăierile de cheltuieli nu vor duce la nimic dacă nu avem creştere economică şi îl critică pe ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, pentru declaraţiile priviind 70.000 de disponibilizări în sectorul bugetar.

"Degeaba tot reducem cheltuielile publice, dacă nu cresc veniturile bugetului (...) Cât o să mai tai ? Nu poţi merge numai pe tăieri de aici încolo. La urma urmei, nu trebuie să ajungem ca poliţiştii să alerge cu bicicletele după hoţi care fug cu Mercedes-urile", conchide consilierul guvernatorului BNR. Potrivit acestuia, Guvernul trebuie să ia măsuri urgente care să ducă la o creştere economică sănătoasă, şi în niciun caz să majoreze taxele, deaorece acest lucru ne-ar împinge şi mai mult "în fundătură".

Vasilescu critică declaraţiile oficialilor care anunţă noi disponibilizări în sectorul bugetar, deoarece deocamdată aceste declaraţii nu fac decât să accentueze tensiunea socială. Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a declarat că ar trebui concediaţi o sută de mii de bugetari, ca să se renunţe la tăierile de pensii şi salarii în 2011. Şi consilierul economic al premierului Emil Boc, Andreea Vass, a afirmat că sunt necesare reduceri drastice ale personalului bugetar.

"Fiecare are cifrele lui şi fiecare se grăbeşte să arunce cifre, pe urmă vine altcineva şi le contrazice. Ministrul Vlădescu a fost oarecum contrazis chiar de prim-ministru. Eu cred că nu e prea bine să aruncăm cu cifre acum", crede Adrian Vasilescu.

Îm scrisoarea de intenţie cu Fondul Monetar Internaţional este trecut un număr maxim de 1,29 milioane  de angajaţi în sistemul public pentru sfârşitul acestui an. În prezent, există circa 1,36 milioane de bugetari.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite