Vasilescu: Raţionalizarea pensiilor, o vorbă aruncată în vânt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Băncii Naţionale a României, a infirmat că, între autorităţile române şi reprezentanţii FMI, ar fi existat discuţii privind plata raţionalizată a pensiilor şi a salariilor, în contextul în statului român îi este tot mai dificil să se împrumute convenabil atât de pe pieţele externe, cât şi de pe cea internă. Această variantă este respinsă şi de Sebastian Vlădescu, ministrul

UPDATE

România nu va avea probleme legate de plata pensiilor, până la sfârşitul anului, potrivit ministrului Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu. Întrebat dacă sunt bani pentru plata pensiilor până la finele anului, Vlădescu a răspuns afirmativ.

"Raţionalizarea pensiilor şi a salariilor este o vorbă în vânt, nu trebuie să o luăm în seamă", a declarat astăzi Vasilescu.

Surse oficiale au declarat că autorităţile ar fi discutat ieri cu reprezentanţii FMI şi despre cel mai pesimist scenariu posibil, aplicabil în lipsa banilor de împrumut: plata raţionalizată a pen­siilor şi a salariilor, potrivit Gândul. "Pur şi simplu statul ar putea rămâne fără bani, ceea ce înseamnă că va fi nevoit să raţionalizeze cheltuielile. Asta poate însemna şi anularea totală a investiţiilor şi plata cu întâr­ziere a salariilor şi a pensiilor", au declarat sursele.

Liderii patronatelor, prezenţi astăzi la discuţii cu delegaţia FMI, au declarat că raţionalizarea pensiilor şi a salariilor nu este o temă pe care ei să o aibă în discuţie. Totuşi, ei au adăugat că discuţiile privind această variantă ar fi avut loc ieri cu reprezentanţii ministerului Finanţelor Publice.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite