Varujan Pambuccian: Programatorii NU vor fi impozitaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedinte al Comisiei pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţii din cadrul Camerei Deputaţilor, Varujan Pambuccian, a atras atenţia că declaraţiile privind fiscalizarea sectorului IT se bazează pe o confuzie şi că în niciun caz nu se pune problema impozitării programatorilor.

Pambuccian a explicat, pe blogul său, că în fapt măsura care ar anula scutirea de la plata impozitului pe venit de care beneficiazează programatorii nu este trecută în documentele finale care au fost prezentate miercuri de premier.

"Am transmis, cu încuviintarea Ministrului Finantelor, cele trei documente (Ordonanţa privind Codul Fiscal, Scrisoarea FMI şi scrisoarea UE) aşa cum au fost semnate în dimineata asta. Vor fi postate pe site-ul ANIS", scrie Pambuccian.

"Din cele trei documente, REIESE CLAR că programatorii NU vor fi impozitaţi", subliniază şeful Comisiei pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţii.

"Toate aceste valuri care se creeaza în momentul de faţă au doua surse: o sursă din presă care deţinea un document vechi, cel iniţial, şi pe care l-a vândut acum două zile ca document actual. În documentul actual, repet, nu există aceasta anulare a neimpozitării programatorilor. Programatorii rămân neimpozitaţi şi de acum înainte", a precizat pentru HotNews, Varujan Pambuccian. 

Potrivit acestuia, "a doua sursă care amplifică confuzia vine din partea domnului Dan Matei Agaton care a reuşit prin ce a făcut în ultima săptămână să aducă patronatele într-o situaţie absolut ridicolă. Este foarte rău să vorbeşti dezinformat. Neimpozitarea programatorilor rămâne, nimeni nu a retras această măsură", subliniat Pambuccian.

Patronatele au transmis astăzi un comunicat prin care şi-au exprimat surprinderea că deşi la ultima întâlnire pe care au avut-o cu premierul s-a convenit anularea unor măsurilor negative pentru economie, miercuri, ele au fost anunţate ca fiind adoptate. În consecinţă, patronatele am cerut Guvernului să-şi reconsidere poziţia.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Aliantei Confederatiilor Patronale din România, Dan Matei Agathon, "semnalul dat ieri de Guvern privind impozitarea veniturilor din IT va alunga investitorii din acest domeniu şi va pune pe butuci unul din ultimele sectoare industriale unde suntem competitivi pe piata internationala. În acelaşi timp, Alianţa Confederaţiilor Patronale din Romania protestează împotriva naţionalizării pensiilor prin transferul de fonduri de la pilonul II, al pensiilor private, către pilonul I. În felul acesta este distrusă orice şansă a tinerilor care cotizează în prezent pentru pensii private de a beneficia de o pensie europeana, lucru care ar fi posibil numai prin sistemul de pensii private".

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite