Vara ieftineşte serviciile de roaming şi apelurile internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Perioada vacanţelor aduce minute în plus de convorbiri în contul companiilor de telefonie mobilă. Aflaţi în concedii peste mări şi ţări sau chiar şi prin staţiunile noastre, românii simt

Perioada vacanţelor aduce minute în plus de convorbiri în contul companiilor de telefonie mobilă. Aflaţi în concedii peste mări şi ţări sau chiar şi prin staţiunile noastre, românii simt mai mult ca oricând nevoia de comunicare cu cei dragi. Firmele de telefonie mobilă au învăţat să exploateze la maximum astfel de perioade şi se întrec în lansarea de oferte avantajoase pentru clienţii deja existenţi, fără să piardă însă prilejul de a câştiga alţii noi.
Operatorii au umblat, cel mai vizibil, la tarifele pentru serviciile de roaming. În urmă cu două săptămâni, Cosmote a introdus cel mai mic tarif unic de roaming, de 0,65 euro/minut, cu TVA inclus, pentru convorbiri către toate destinaţiile. Oferta este valabilă atât pentru abonaţi, cât şi pentru utilizatorii cartelei Cosmote care vorbesc roaming în ţările în care compania are reprezentanţă (Grecia, Bulgaria, Albania, Macedonia). Totodată, clienţii care utilizează serviciul de roaming în cele patru ţări beneficiază de tarif unic accesibil de 0,47 euro/minut pentru apeluri primite şi de 0,29 euro/mesaj pentru trimiterea de SMS (tarife cu TVA inclus).
La rândul său, Vodafone a introdus, prin opţiunea Vodafone Passport, tariful standard. Valoarea taxei de conectare apel variază în funcţie de operator: pentru operatorii Passport din Europa, taxa de conectare apel este 1,20 USD fără TVA, iar pentru operatorii Passport din restul lumii, taxa de conectare apel este 2,40 USD, fără TVA, pentru apelurile efectuate şi primite. Un apel către România este tarifat cu taxa de conectare apel, iar tariful standard pe minut aplicabil este în funcţie de destinaţia apelului: apel în reţeaua Vodafone România, Romtelecom sau alte reţele fixe şi mobile naţionale.
şi Orange a anunţat recent lansarea ofertei de roaming Orange Travel Holiday. Abonaţii Orange care îşi activează opţiunea vor avea primele 50 de minute de convorbiri în roaming apeluri primite şi apeluri iniţiate cu tarife reduse la jumătate. Începând cu data de 3 iulie, clienţii firmei de telefonie cu abonamente din planul de servicii Personal, care au activat serviciul roaming şi călătoresc în ţările UE şi în Elveţia pot beneficia de această opţiune pentru o taxă lunară de doi dolari, reducerea fiind valabilă până în septembrie.

Tarife mai mici şi pentru apelurile externe
Operatorul de telefonie mobilă Zapp nu dispune de servicii de roaming. În schimb, a anunţat tarife mai mici pentru apelurile internaţionale. Astfel, pentru pachetul International Standard, apelurile către ţările din Zona 0 sunt tarifate cu 0,49 USD/minut, faţă de 0,6 USD/minut până acum, iar cele către ţările din Zona 1 de tarifare costă 0,79 USD/minut, faţă de tariful anterior de 0,95 USD/minut. De asemenea, şi pentru Upgrade International, destinat abonaţilor Zapp care utilizează în mod intensiv serviciul pentru apeluri internaţionale, tariful pentru convorbirile adiţionale către Zona 1 de tarifare devine 0,79 USD/minut, faţă de 0,95 USD/minut. şi clienţii Vodafone care activează opţiunea Vodafone Europa pot suna în orice ţară de pe bătrânul continent la tarif naţional de 0,22 USD/minut, reprezentând, faţă de tariful standard pentru destinaţiile europene, de o reducere de 66%. Opţiunea este valabilă pentru apelarea oricărui număr de telefon care aparţine operatorului Vodafone, partener al companiei sau unei reţele fixe din Europa.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite