Vânzările de iPad, mai slabe decât cele de iPhone

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şansele ca iPad-ul să depăşească sau măcar să egaleze performanţa telefonului iPhone, care s-a vândut în un milion de exemplare, în doar 74 de zile, sunt destul de mici, potrivit unei case de pariuri online, citată de Bloomberg.

Tableta iPad, care va fi pusă în vânzare începând cu 3 aprilie, are doar 72% şanse să atingă performanţa iPhone, telefon care s-a vândut într-un milion de exemplare, în primele 74 de zile de la lansarea sa în 2007, arată casa de pariuri Youwager.com.


Săptămâna trecută, pasionaţii de gagdeturi au putut să pre-comande un iPad. Produsul, cu un preţ care va începe de la 499 de euro, va avea un ecran tactil de 9,7 inci şi va putea fi folosit pentru navigarea pe internet, muzică şi cărţi electronice.


Companiile de cercetare estimează că Apple a primit aproape 200.000 de comenzi înainte de lansare, potrivit Wall-Street Journal. Însă producătorul Apple nu a confirmat niciuna dintre cifrele speculate.


Dacă deja au apărut cârcotaşi care spun că vânzările de iPad vor fi cu mult mai slabe decât cele de iPhone, analiştii spun că piaţa de tablete PC este încă la început. Angela McIntyre, analist în cadrul Gartner, spune că iPad se va vinde în 4,2 milioane de exemplare doar în primul an de lansare.

Citeşte şi

Spania: iPad, premiu pentru "Eşecul tehnologic al anului 2010"

Imagini cu noul iPad

Apple ar putea reduce preţul iPad

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite