Vânzările de jocuri video în Statele Unite au scăzut cu 34% în ianuarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vânzările de jocuri video, platforme şi accesorii înregistrate în S.U.A. au scăzut în prima luna a lui 2012 cu 34% față de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la valoarea de 751 milioane de dolari (569 milioane de euro).

Motivul principal al scăderii vânzărilor îl constituie faptul că din ce în ce mai puţini oameni intră în magazinele de jocuri şi, spre deosebire de perioada anterioară crizei economice, nu cumpără din impuls şi alte jocuri noi, pe lângă cele pe care le doreau. Industria jocurilor video câştigă astfel mai puţini bani şi lansează mai puţine jocuri noi. Aceasta este concluzia unui studiu al companiei de cercetare de piaţă NPD, citată de CNBC.

Citeşte aici mai multe despre valoarea economică a industriei jocurilor video

Vânzările de jocuri video lansate în perioada sărbătorilor de iarnă au fost în ianuarie cu 31% mai mici decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Vânzările de jocuri video pentru console au scăzut cu 38%, ajungând la 356 milioane de dolari (270 milioane de euro).

Vânzările de hardware au fost de 200 milioane de dolari (150 milioane de euro), cu 38% mai mici decât anul trecut. Vânzările de accesorii au scăzut cu 18%, până la 195 milioane de dolari (148 milioane de euro) – motivul pentru vânzările mai slabe de accesorii îl constituie succesul controller-ului Kinect lansat anul trecut de Microsoft, cumpărat de mulţi utilizatori în defavoarea altor produse.

Acum, cel mai bine vândut joc în S.U.A. este „Call of Duty: Modern Warfare 3”, lansat în noiembrie de compania Activision Blizzard și care s-a situat pe primul loc pentru a treia lună consecutivă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite