Vanzarile industriasilor au crescut de zece ori mai putin decat ale comerciantilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit datelor centralizate la Institutul National de Statistica (INS), cresterea vanzarilor la produsele industriale in primele sapte luni ale anului a fost de zece ori mai mica comparativ cu a

Potrivit datelor centralizate la Institutul National de Statistica (INS), cresterea vanzarilor la produsele industriale in primele sapte luni ale anului a fost de zece ori mai mica comparativ cu a angrosistilor.
Cel mai bine le merge angrosistilor si detailistilor
Intr-un clasament intocmit in functie de datele statistice oficiale pe primele sapte luni ale anului, cel mai bine le-a mers comerciantilor romani. Cifra de afaceri obtinuta din comertul cu ridicata si cu amanuntul a fost mai mare cu 28% fata de perioada corespunzatoare din anul trecut. Nu numai cresterea vanzarilor din comertul si intretinerea de autovehicule (+38,9%) au contribuit la aceasta cifra de afa-ceri, ci si vanzarile de carburanti pentru autovehicule (+17,8%). Si detailistii au avut vanzari cu 17,5% mai ridicate peste nivelul din primele sapte luni ale anului trecut, cresteri mari obtinan-----du-se la marfurile alimentare.
Producatorii de bunuri, la coada clasamentului
Potrivit INS, prestatorii de servicii au obtinut cifre de afaceri mai mari (+15,3%) din ianuarie pana in iulie, fata de anul trecut. Asta, in timp ce vanzarile la produsele industriale s-au majorat, in termeni reali, cu doar 2,6% fata de perioada corespunzatoare din anul precedent.
Cu alte cuvinte, afacerile industriasilor romani au mers de zece ori mai prost comparativ cu cele ale comerciantilor.
Iar luna iulie 2005 a fost si mai putin profitabila pentru vanzarile de produse industriale fata de aceeasi luna a anului 2004, cifra de afaceri totala fiind cu 3,5 procente mai mica.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite