Vânzarea supermarketurilor Profi a fost finalizată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Enterprise Investors a finalizat astăzi tranzacţia prin care a preluat integral reţeaua de supermarketuri Profi Rom Food, prin intermediul fondului de investiţii Polish Enterprise Fund VI (PEF VI), pentru 66 milioane de euro.

Gunter Grieb, directorul executiv al Profi, a menţionat că obiectivul companiei este dublarea numărului de magazine în câţiva ani, informează un comunicat al Enterprise Investors (EI).

„PEF VI, un fond de private equity administrat de Enterprise Investors a finalizat astăzi tranzacţia în valoare de 66 milioane euro pentru achiziţionarea Profi Rom Food Group, unul dintre cele mai mari lanţuri de supermarketuri din România. Consiliul Concurenţei a aprobat această tranzacţie în luna ianuarie 2010. PEF VI, împreună cu o echipă de management cu experienţă în retail, controlează acum 100% din acţiunile Profi Rom Food, Albinuţa Shops şi DT Logistic, preluate de la o companie olandeză", se arată într-un comunicat al EI.

Profi Rom Food Group, înfiinţat în 1999, este unul dintre cele mai mari lanţuri de supermarketuri din România, şi operează în prezent 67 de magazine în 48 oraşe din România. În 2009, reţeaua a avut vânzări totale de 140 de milioane de euro în 2009, mai mari cu aproape 40% decât în 2008.

„Profi este o investiţie foarte atractivă pentru Enterprise Investors, care are o experienţă vastă în investiţii în retail, inclusiv în Romania. Intenţionăm să dezvoltăm compania prin îmbunătăţirea operaţiunilor şi prin deschiderea de noi magazine", a declarat Cristian Nacu, partener al EI.

Enterprise Investors administrează şapte fonduri de private equity şi venture capital ce totalizează 1,7 miliarde euro. Până în prezent, fondurile au investit 1,3 miliarde euro în 115 companii şi au vândut 91 de investiţii cu venituri totale de 1,4 miliarde euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite