Vânzarea aparatelor de jocuri mecanice va fi restricţionată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maşinile electronice cu câştiguri, denumite slot-machine, nu vor mai putea fi importate şi comercializate de către oricine. Importurile şi comercializarea acestor aparate vor fi strict

Maşinile electronice cu câştiguri, denumite slot-machine, nu vor mai putea fi importate şi comercializate de către oricine. Importurile şi comercializarea acestor aparate vor fi strict controlate, această activitate putând fi realizată doar de anumite firme, nominalizate prin licitaţie publică. Aceste societăţi nu vor avea însă dreptul de a desfăşura activităţi de jocuri de noroc, fie că este vorba de cazinou, săli de jocuri sau pariuri sportive.
Specialişti din cadrul Ministerului Finanţelor Publice lucrează, în acest moment, la definitivarea şi completarea unui proiect de lege privind jocurile de noroc. "Se urmăresc, în principal, aspectele legate de prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi a spălării banilor", au declarat, pentru Adevărul, surse din MFP.
Cutii negre în cazinou, săli de joc şi agenţii de pariuri
Astfel, dacă în acest moment importul şi comercializarea de astfel de maşini electronice sunt libere, după intrarea în vigoare a legii, acestea vor fi controlate. "Vor putea importa şi comercializa maşini de joc doar câteva firme, care vor fi stabilite prin licitaţie. Astfel, statul va putea controla pe deplin situaţia", au precizat sursele citate. Potrivit acestora, societăţile respective nu vor avea însă dreptul de a desfăşura activităţi în domeniul jocurilor de noroc, respectiv să aibă un cazinou, o sală de jocuri sau o agenţie de pariuri sportive.
Se va introduce, totodată, obligativitatea montării pe aparate, inclusiv pe cele existente în agenţiile de pariuri, a cutiilor negre, care şi acestea vor avea acelaşi regim de import şi comercializare ca şi maşinile de joc. În ceea ce priveşte acordarea autorizaţiei de funcţionare a societăţilor care desfăşoară pariuri sportive, aceasta va fi acordată de MFP, doar dacă firma face dovada că deţine un număr minim de agenţii. În acest moment, firmele pot obţine autorizaţia şi pentru o singură agenţie de pariuri.
Proiectul de lege va fi definitivat la sfârşitul săptămânii viitoare, moment în care va fi supus dezbaterii publice. "Actul normativ va fi discutat în cadrul unor consultări pe care le vom organiza cu toţi factorii implicaţi", precizează sursele citate. O primă variantă a legii jocurilor de noroc a fost publicată pe site-ul MFP în urmă cu câteva luni. Modificările avute în vedere de reprezentanţii ministerului vor constitui completări la proiectul iniţial.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite