Vânzarea TCE Logistică, negociată între 7 şi 15 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vânzarea companiei de cargo şi curierat TCE Logistică, membră a grupului RTC, ar putea fi perfectată cel mai devreme în cursul anului viitor, în cursă rămânând doar firme din Germania şi

Vânzarea companiei de cargo şi curierat TCE Logistică, membră a grupului RTC, ar putea fi perfectată cel mai devreme în cursul anului viitor, în cursă rămânând doar firme din Germania şi Austria.
"Anul viitor, compania va atinge 15 milioane de euro, valoare calculată după coeficientul industriei de logistică. Ceea ce înseamnă că negocierile cu respectivele firme se poartă pentru o sumă cuprinsă între 7 şi 15 milioane de euro", ne-a declarat Radu Octavian, fondatorul şi principalul acţionar al grupului RTC. Iniţial, de divizia TCE s-au arătat interesate şi firme din Franţa, Anglia şi Olanda. Potrivit managerului general al diviziei TCE, Sorin Sofian, străinii sunt interesaţi de această achiziţie şi datorită avantajelor pe care compania le deţine pe partea de cargo şi curierat.

Cifră de afaceri de 12 milioane de euro
În 2005, cifra de afaceri a diviziei s-a ridicat la 6,5 milioane de euro, ţinta pentru acest an fiind de circa 12 milioane de euro. Pe primul semestru al acestui an, TCE Logistică a înregistrat o cifră de afaceri de peste 4 milioane de euro, cu 50% mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. "Continuăm să creştem conform previziunilor de la începutul anului, iar creşterea este bazată atât pe o sporire a numărului de clienţi, pe diversificarea produselor pe care le punem la dispoziţia clienţilor, cât şi pe cererea din ce în ce mai mare a fiecărui client în parte", spune Sofian. În acest an, un avans considerabil l-a înregistrat segmentul de plicuri, firme importante alegând serviciile TCE pe acest segment. 35% din cifra de afaceri a companiei este asigurată de serviciile prestate către RTC, însă procentul este în continuă scădere, locul fiind ocupat de clienţi noi. Partenerii TCE Logistică sunt companii importante din mai toate domeniile de activitate: IT şi comunicaţii, leasing, turism, dar şi din zona bancară, farmaceutică, tipografică, petrolieră sau alimentară. Piaţa de curierat din ţara noastră a atins anul trecut peste 100 milioane de euro, analiştii estimând pentru acest an o valoare de 130 milioane de euro. După integrare se aşteaptă ca piaţa de curierat să crească cu 40%, faţă de 2006.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite