Criza aduce oferte: vacanţele pe ultima sută de metri, şi la jumătate de preţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mare sau munte, pe meleagurile românești sau într-o țară exotică. Fiecare își dorește măcar câteva zile de concediu petrecute departe de tumultul orașului. Dar ce faci când nu ai rezervat din timp un bilet de vacanță? Pentru aceștia există ofertele last-minute ale agențiilor, scoase la vânzare cu câteva zile înainte de plecare.

Chiar dacă ofertele last-minute nu lipsesc din oferta niciunei agenții de turism, iar reducerile sunt substanțiale față de o vacanță rezervată din primăvară, acestea sunt mult mai puțin variate. Astfel, în loc de un bilet pentru un hotel de cinci stele și o plajă însorită din Grecia, poți să găsești loc la unul de patru stele în Bulgaria.

Cu toate acestea trebuie să citiți cu atenție ofertele prezentate pe site-urile de turism. De exemplu, luați în considerare faptul că, în multe cazuri, taxele de aeroport – aproximativ 95 de euro – nu sunt incluse în prețul biletului, iar pentru că prețul unei astfel de vacanțe este mai mic, de obicei este oferit doar micul dejun.

În Tunisia, pentru șapte nopți de cazare poți plăti, pe ultima sută de metri, cu 30% mai puțin. Astfel, cazarea la un hotel de trei stele te costă 429 de euro de persoană cu plecarea pe 22 iulie, de la 539 de euro până acum.


Una din cele mai bune oferte este pentru cei care vor să viziteze Egiptul. Turiștii trebuie să aibă la dispoziție 289 de euro cu tot cu taxe de aeroport pentru șapte nopți de cazare în stațiunea  Hurghada, la un hotel de patru stele, iar plecarea este pe în mai puțin de două săptămâni, la 3 august.


În Paralia Katerini, la hotelul de trei stele Vila Mare del Sol, un sejur de șapte nopți în perioada 24 iulie – 30 iulie costă 129 de persoană. În acești bani nu este asigurat însă transportul. În Insula Rhodos,  pentru șapte nopți  (în intervalul 22 iulie – 28 iulie) la un hotel de două stele scoți din buzunar 199 de euro de persoană, însă aici este inclus transportul cu avionul (fără taxe de aeroport).


Cu mașina prin Bulgaria


Cei care vor o vacanță pe cont propriu, dar aproape de casă, se pot bronza și beneficia de condiții de cazare all-inclusive într-una din stațiunile din Bulgaria. Astfel, pentru trei zile la Balchik, la un hotel de trei stele cu all-inclusive, plătiți 111 euro de persoană, potrivit datelor agenţiei Easy Rent a Car&Travel.


Ofertele speciale ale agențiilor


Dacă nu ați găsit o ofertă last-minute atunci puteți profita de pachetele speciale ale agențiilor care oferă chiar o vacanță gratis la una achiziționată. De exemplu, la Christian Tour plătești aproape 300 de euro de persoană pentru un sejur de șapte nopți de cazare la hotelul de trei stele - Alexander, din Paralia Katerini. Practic, achiți un loc, iar al doilea este oferit gratuit – prețul de persoană ajungând la aproximativ 150 de euro. Un alt exemplu este agenția Europa Travel. Aici, cei care cumpără două sejururi în Grecia sau în Turcia în luna iulie primesc un alt pachet de vacanță pe timpul verii și transport cu autocarul. Printre destinațiile incluse se numără Thassos, Corfu sau Kusadasi.

70% din români nu pleacă în concediu anul acesta

Chiar dacă agențiile de turism au redus prețul vacanțelor chiar la jumătate de preț, aproape trei sferturi dintre români nu au bani să plece în concediu, potrivit unui studiu al de Institutului Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES). Dacă însă ar dispune de banii necesari, jumătate dintre ei ar preferă să-și petreacă vacanța în afara granițelor țării, iar 66% din ei ar alege transportul cu mașina personală. Printre motivele care i-au impiedicat pe români să plece în vacanță se numără și creșterea TVA. Astfel, 69% din ei și-au văzut bugetul micșorat din cauza schimbărilor legislative.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite