Vacanţe la preţ redus la Holiday Market

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 18 - 21 martie se desfăşoară la Palatul Parlamentului prima ediţie a Târgului Internaţional de Turism Holiday Market, de unde vizitatorii pot cumpăra concedii cu până la 40% mai ieftine decât de obicei.

Încă de la primele ore ale dimineţii, Palatul Parlamentului a fost luat cu asalt de turiştii dornici de vacanţe ieftine. „Reducerile sunt de până la 40%. Cele mai solicitate destinaţii sunt cele interne, în special litoralul şi zonele rurale, urmate de Bulgaria, Grecia, Turcia, Spania şi Malta", a declarat, pentru „Adevărul", Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

În acest an agenţiile de turism nu au mai lansat curse charter, aşa cum ne-au obişnuit până anul trecut, ci au preferat să se asocieze între ele pentru a avea mai mulţi turişti. „Agenţiile s-au unit între ele şi operează mai multe aceeaşi cursă charter pentru a fi siguri că avioanele vor pleca pline cu turişti", a completat Bădulescu.

Potrivit operatorilor de turişti, în 2010, cele mai solicitate chartere pentru petrecerea vacanţei de vară vor fi cursele spre Antalya, Santorini, Creta, Tunisia, Egipt şi Spania.

„Anul acesta realizăm zboruri charter (n. red. - în colaborare cu Christian Tour), în premieră, pentru Santorini cu preţuri de la 295 de euro de persoană, preţ ce include şi reducerea early booking. Avem pachete turistice şi pentru Gran Canaria, unde turiştii călătoresc cu o cursă charter până în Tenerife şi apoi iau un avion care realizează legătura cu Gran canaria", a declarat, pentru „Adevărul", Adrian Goicea, directorul general al tour-operatorului Promt Service Travel.

O săptămână în Grecia cu 55 de euro

Una din cele mai ieftine destinaţii ale anului este, de departe, Grecia. Un sejur de o săptămână într-o vilă de trei stele din Halkidiki costă începând de la doar 55 de euro de persoană, potrivit datelor Vilextur. Vacanţa ajunge mai ieftină cu 15% dacă este cumpărată în perioada târgului de profil.

O altă ofertă atrăgătoare vine de la Christian Tour, unde o săptămână în Creta, cu transportul cu avionul şi cazarea la trei stele cu mic dejun, costă 149 de euro de persoană pentru plecările care au loc în luna mai. La polul opus din punct de vedere al preţurilor, aceeaşi agenţie promovează destinaţiile exotice precum Maldive, Mauritius sau Seychelles, unde preţurile încep de la 1.349 de euro de persoană.

1 Mai în Cipru

Iubitorii de mare şi de soare care nu mai au răbdare să vină vara în România pot da o fugă în această primăvară până în Cipru, „insula Afroditei". Aici, vara începe din aprilie, când temperaturile sunt peste 27 de grade Celsius. Ciprioţii sunt renumiţi pentru distracţie şi pentru ospitalitate, un atu în plus de a petrece ziua de 1 Mai la ei acasă. Agenţiile de turism au pregătit pachete speciale pentru tineri, care încep de la 186 de euro de persoană. Preţul include transportul cu avionul şi şapte nopţi de cazare într-un apartment dintr-un hotel de trei stele din Larnaca, conform datelor agenţiei Malya Travel. Oferta este valabilă doar în perioada târgului de la Palatul Parlamentului.

Potrivit reprezentanţilor Paralela 45, destinaţiile externe unde preţurile au scăzut mai mult se numără Antalya (- 35% faţă de anul trecut), Mallorca (20%), Creta (15%) şi Rhodos (10%). „credem că destinaţiile cele mai de success ale anului 2010 vor fi Antalya, Bulgaria, Mallorca, alături de insulele greceşti Creta şi Rhodos. În 2009, aceste destinaţii au fost cele mai solicitante", a declarat Daniela Dumitrică, directorul de marketing al Paralela 45.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite