Vacanţe de Paşte în stil tradiţional românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţiile de turism au lansat o serie de oferte de petrecere a Sărbătorilor Pascale în Bucovina, Maramureş sau Delta Dunării, cu excursii la mănăstiri şi cu meniuri tradiţionale. Chiar dacă au preţuri ce concurează cu cele ale sejururilor din străinătate, vacanţele de Paşte petrecute în zonele cu tradiţie din România sunt de neuitat.

Au rămas mai puţin de două luni până la Sărbătorile de Paşte, iar agenţiile de turism au scos în vitrine o serie de oferte pentru cei interesaţi să-şi petreacă un sejur fie în ţară, fie în străinătate. Ca de fiecare dată, vacanţele în zonele cu tradiţie, cum ar fi Bucovina, Maramureş sau Sibiu, nu au fost uitate.

Proprietarii de pensiuni şi hoteluri te îmbie cu mâncăruri tradiţionale, precum pască, borş de miel şi ouă pictate, şi te invită să participi la slujba de Înviere într-una din vestitele mănăstiri din regiune. Cea mai mare atracţie a turiştilor în perioada Sărbătorilor Pascale rămâne, fără îndoială, Bucovina, unde preţul unei vacanţe de patru zile porneşte de la 200 de euro.

De exemplu, pentru un sejur de trei nopţi petrecut în intervalul 2-5 aprilie în apropierea Mănăstirii Voroneţ la o vilă cu demipensiune, preţul este de 259 de euro de persoană, potrivit datelor Cocktail Holidays. În pachet sunt incluse bufet tradiţional la revenirea de la slujba de Înviere şi prânz pascal în prima zi de Paşte.

Maramureşenii oferă coşuleţe cu bucate

La Gura Humorului, turiştii sunt ademeniţi cu cină câmpenească, taraf şi dansatori. La hotelul Best Western Bucovina, un sejur de trei nopţi, cu mic dejun inclus, costă 840 de lei (205 euro) de persoană, potrivit agenţiei Perfect Tour. De asemenea, turiştii vor beneficia de cină de post în Vinerea Mare şi în seara Învierii, urmată de o masă cu meniu tradiţional bucovinean de Paşte.

Ei pot vizita mănăstirile bucovineşti, crescătoria de cai de la Rădăuţi şi centrul de ceramică de la Marginea. Turiştii sunt aşteptaţi cu mâncăruri tradiţionale şi obiceiuri şi în Maramureş. Aici, la complexul hotelier Suior, la 18 kilometri de Baia-Mare, un sejur de trei nopţi cu pensiune completă costă 870 de lei (212 euro) de persoană. Cei care aleg să-şi petreacă Paştele la Sighetul Marmaţiei, în judeţul Maramureş, vor plăti pentru trei nopţi de cazare la o pensiune de trei stele, cu demipensiune şi cină festivă inclusă, 400 de lei (97,5 euro) de persoană, potrivit Family Travel.

În plus, fiecare familie va primi un coşuleţ cu bucate tradiţionale pe care le va sfinţi la sfârşitul slujbei de Înviere. Obiceiurile de Paşte sunt păstrate şi regiunea Sibiului. La Lunca Sibielului, un sejur de patru zile, în intervalul 3-6 aprilie, cu mic dejun, costă 150 de euro de persoană. În plus, turiştii vor avea parte de o masă festivă cu meniu tradiţional.

Sărbători în Delta Dunării

Pentru iubitorii Deltei Dunării, agenţiile de turism oferă pachete speciale de Paşte. Patru zile petrecute la hotelul Wels, pe malul drept al braţului Sfântul Gheorghe, în perioada 2-5 aprilie, costă 840 de lei (205 euro) de persoană, potrivit Perfect Tour.

Hotelul include pensiune completă şi oferă excursii în Deltă cu ambarcaţiuni proprii cu motor, pescuit, bird-watching, ski nautic şi biciclete. În plus, turiştii au parte de un foc de tabără la foişorul de pe malul Dunării şi o seară de dans cu jocuri de lumini.

De asemenea, iubitorii Deltei Dunării pot opta pentru petrecerea Paştelui pe hotelul plutitor Anda. Sejurul durează trei nopţi şi costă 387 de lei de persoană pe zi.

Cu ochii pe ultimele oferte Early Booking

Multe dintre agenţiile de turism au scoase la vânzare pachetele Early Booking, prin care turiştii beneficiază de reducere numai până la 15 februarie. Aşadar, mai aveţi foarte puţin timp la dispoziţie dacă vreţi o vacanţă de Paşte mai ieftină.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite