Vacanţă de neuitat cu mască şi costum de carnaval

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În februarie, Veneţia, Rio de Janeiro, Nisa, Köln şi Tenerife sunt transformate în nişte scene imense pentru parade şi teatru în aer liber, unde oamenii se costumează haios, dansează şi se distrează. Nici nu au trecut bine Sărbătorile de iarnă, că agenţiile de turism ne îmbie deja cu excursii la marile carnavaluri din lume, la preţuri începând cu 130 de euro de persoană.

Destinaţia europeană cu cele mai multe oferte de excursii în luna februarie este, de departe, oraşul italian Veneţia. În perioada carnavalului (11-14 februarie), oraşul plutitor se transformă într-o imensă scenă pentru parade, spectacole, concerte şi piese de teatru în aer liber.

Veneţia este plină de turişti din toată lumea care vor să se simtă ca-n secolul al XVIII-lea - bărbaţii sunt costumaţi în cavaleri, iar femeile în curtezane. Din activităţile festivalului nu lipsesc concursurile pentru cele mai frumoase măşti, demonstraţiile de gătit, serile de tango sau paradele curtezanelor.

Un sejur de patru zile costă 130 de euro de persoană, iar preţul include cazarea cu mic dejun la un hotel de trei stele, transportul cu autocarul şi tururile oraşelor Budapesta şi Verona, potrivit datelor agenţiei Triumph.

Samba de Janeiro!

Între 11 şi 15 februarie, în oraşul brazilian Rio de Janeiero are loc cel mai faimos şi mediatizat carnaval din lume. Exuberanţa şi energia brazilienilor atrag anual sute de mii de turişti din toată lumea, dornici să se distreze şi să danseze samba. Punctul de maximă atracţie din Rio este, în timpul festivalului, Sambodromul, un bulevard unde defilează elevii celor mai importante şcoli de samba din Brazilia.

Urcaţi în care alegorice, dansatorii îşi demonstrează măiestria îmbrăcaţi sumar sau chiar complet goi, spre deliciul turiştilor. Având în vedere că în luna februarie în Brazilia este vară, turiştii profită de temperaturile ridicate şi se bronzează pe Copacabana, una dintre cele mai renumite plaje din lume.

O vacanţă de opt zile la Rio de Janeiro costă începând de la 1.299 de euro, conform datelor agenţiei Queen Travel. Preţul include biletul de avion şi cazarea la un hotel de trei stele cu mic dejun. În tarif nu sunt incluse taxele de aeroport (410 euro de persoană) şi nici intrarea la Sambodrom (175 de euro).

Tenerife se îmbracă de sărbătoare

Un alt festival care scoate lumea pe străzi în ritmuri de dans este şi carnavalul din oraşul spaniol Santa Cruz, amplasat în regiunea Tenerife.

Turiştii care ajung în Tenerife în perioada carnavalului se simt aproape la fel ca la Rio de Janeiro, deoarece festivalul le oferă lux, culoare, magie, dans, muzică, parade şi concerte, toate la un loc. De asemenea, dansatoarele defilează în rochii pompoase şi sexy în ritmuri de flamenco, iar bărbaţii, spre amuzamentul turiştilor, în fuste
mini, negre.

Un sejur în perioada

11-17 februarie la carnavalul spaniol costă 1.399 de euro, conform datelor Iturism. În preţ sunt cuprinse cazarea la un hotel de cinci stele din Tenerife, mic dejun, tratamente de relaxare  şi zborul cu avionul.

Ploaie de flori pe Coasta de Azur

Nici Franţa nu se lasă mai prejos în februarie şi pune în scenă carnavalul de la Nisa. În perioada 11 - 15 februarie, Nisa este luat cu asalt de turiştii care vin să vadă carele alegorice, de unde femeile aruncă flori şi confeti.

De asemenea, pe străzi defilează şi figurine-gigant, înalte cât un bloc de câteva etaje, care evocă momente memorabile de pe Coasta de Azur, dar şi ale scenei politice internaţionale.

O excursie de patru zile în perioada carnavalului, care datează încă din anul 1294, costă 499 de euro de persoană. Tariful include transportul cu avionul şi cazarea la trei stele cu demipensiune, potrivit datelor Cocktail Hollidays. ;

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite