VIDEO Vasilescu (BNR): Salvarea Greciei înseamnă salvarea Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a declarat la Realitatea TV că decizia de salvare a Greciei afectează întreaga Europă, deci este vorba de "salvarea Europei".

"Nu este vorba de salvarea Greciei, ci de salvarea Europei. Ne afectează acestă decizie. Nu va fi vorba de vreo încetare de plăti pentru Grecia, dar presiunea pe Grecia pentru ajustări bugetare va fi foarte puternică. Aceasta decizie europeană va inspira şi America, pentru că America este un uriaş care a intrat în capcanele în care a intrat şi Grecia. Nu ştiu dacă în Grecia va fi linişte, presiunea pe Grecia pentru măsuri de austeritate va fi foarte puternică, va fi o presiune psihologică foarte importantă. Grecii s-au obişnuit să trăiască foarte bine pe datorii, vor trebui să strângă cureaua chiar dacă nu sunt obişnuiţi cu asta", a explicat Adrian Vasilescu la Realitatea TV.

Consilierul guvernatorului consideră că "trebuie să existe o centralizare pe axa bugetelor europene, pentru că fără o monedă unică şi un sistem unic de fiscalitate, Europa nu poate merge înainte".

VIDEO

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite