VIDEO Ministrul Agriculturii: Poate am făcut o greşeală că am acceptat acest post

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihail Dumitru, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), prezent la videochat-ul “Adevărul” şi adevarul.ro a spus că e posibil să fi făcut o greşeală atunci când a acceptat fotoliul de ministru al Agriculturii.

Întrebat dacă regretă faptul că a acceptat, Dumitru a spus că nu, însă a adăugat faptul că "o funcţie de ministru este una de responsabilitate. Să fii tehnocrat într-un guvern politic este destul de dificil".

Vezi aici video

Ministrul a fost “ameninţat” cu remanierea de două ori până acum, însă a scăpat ca prin urechile acului. Motivul? A spus-o chiar el în nenumărate rânduri – “lipsa de comunicare cu PDL”, partidul care l-a nominalizat la conducerea Ministerului. Referitor la remanierea de la toamnă, Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a spus că nu-şi simte scaunul ameninţa

MADR pierde 142 de milioane de lei

Dumitru a mai precizat că instituţia pe care o conduce va pierde 142 de milioane de lei la rectificarea bugetară pentru suplimentarea fondului de pensii şi pentru sănătate. “Nu sunt mulţumit de această tăiere din buget, pentru că ai nevoie de bani pentru a face agricultură, vom tăia din investiţii şi cheltuielile de personal”, mai spune el. Recent, el declara că MADR are nevoie de cel puţin alte două miliarde de lei, însă “nu crede că le va primi”.

Printre cheltuielile tăiate se numără şi modernizările de sedii. Întrebat dacă nu ştia de anul trecut că 2010 va fi un an mai dificil pentru România, ministrul a spus că estimările de anul trecut "erau mai pozitive deoarece prognozele macro puse de instituţii serioase cum că banii vor exista". Realitatea a demonstrat însă contrariul: rectificarea bugetară va tăia din alocaţiile Educaţiei, Apărării, Justiţiei, Transporturilor, Agriculturii, şi va suplimentea substanţial fondurile Ministerului Muncii, pentru plata pensiilor, indemnizaţiilor de şomaj şi altor alocaţii, pentru "şi evitarea declanşării unor conflicte sociale", potrivit Mediafax.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite