VIDEO Franks la un post tv american: Măsurile luate de Guvernul român sunt curajoase, dar va exista ceva durere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România trebuie să păstreze măsurile pe latura fiscală şi să adopte reforme structurale, care să îmbunătăţească perspectivele pe termen lung, a declarat şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, într-o intervenţie la televiziunea de business CNBC, informează The Money Channel.

Canalul american CNBC a dedicat vineri un spaţiu amplu României, iar la capitolul economie, unul dintre invitaţi a fost şeful misiunii FMI pentru România, Jeffrey Franks.

În cadrul emisiunii, Franks a spus că decizia Guvernului de la Bucureşti de a adopta un set dur de măsuri în 2010 a fost un gest curajos, care ar putea scuti autorităţile de alte demersuri similare.

"Mediul politic din România a fost întotdeauna cam 'vioi'. Există întotdeauna o relaţie între durerea pe termen scurt şi câştigul pe termen lung. În cazul României, Guvernul a fost cel care a decis: hai să luăm măsuri drastice la jumătatea lui 2010, pentru a ne pune într-o poziţie mai bună în perioada următoare şi pentru a nu fi obligaţi să luăm măsuri suplimentare în 2011, 2012 şi aşa mai departe. Este o decizie foarte curajoasă, dar va exista ceva durere pe termen scurt din această cauză", a spus Jeffrey Franks la CNBC.

Jeffrey Franks recomandă României să păstreze în următoarea perioadă măsurile pe latura fiscală şi să adopte reforme structurale, care să îmbunătăţească perspectivele pe termen lung.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite