VIDEO Miliardarul Soros: Situaţia economică din Europa se va înrăutăţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În discursul său de la Institute For New Economic Thinking Conference (Conferinţa Institului pentru Noua Gândire Economică) din Berlin, economistul şi miliardarul George Soros a realizat una dintre cele mai bune evaluări ale situaţiei economice actuale din Europa şi a explicat de ce se vor agrava lucrurile, potrivit “Business Insider”.

În câteva cuvinte George Soros a evaluat defectele Tratatului de la Maastricht (tratatul care a stabilit moneda comună şi normele menite să prevină supraîndatorarea). El a criticat faptul că măsurile pentru a remedia lucrurile adoptate în ţările din centrul Europei sunt total diferite faţă de cele aplicate de ţările de la marginea Europei.

El a fost deosebit de critic faţă de atitudinea deflaţionistă a Bundesbank în Germania, care are un impact de a stopa cererea internă. Cerere care ar putea ajuta ţările periferice să nu ajungă într-un colaps.


Mai jos puteţi vedea clipul cu discursul miliardarului George Soros:


Cine este George Soros

George Soros s-a născut în Ungaria, la Budapesta, în anul 1930. A supravieţuit ocupaţiei naziste şi a părăsit Ungaria comunistă în 1947, emigrând în Anglia. Cinci ani mai târziu, în 1952, George Soros a absolvit şcoala de Studii Economice de la Londra (London School of Economics).

La Londra, el a luat contact cu opera filozofului Karl Popper, promotorul conceptului de societate deschisă. Ulterior, ideile lui Karl Popper au avut o profundă influenţă asupra gândirii şi activităţii filantropice ale lui George Soros.

În octombrie 2009, averea sa, estimată de revista Forbes, valora aproape opt miliarde de euro. Soros a fost și continuă să fie proprietarul unor fonduri mutuale, între care celebrul Quantum Group of Funds. Fondurile sunt grupate în holdingul Soros Fund Management, al cărui președinte este George Soros. În iunie 2009, valorile deținute de Soros Fund Management erau estimate la 4,2 miliarde de dolari.

Soros a devenit celebru după ce, în anul 1992, a făcut un profit de un miliard opt sute de milioane de dolari, mizând la bursă pe deprecierea lirei sterline.[4] Ulterior, autoritățile britanice au fost nevoite să scoată lira din mecanismul de schimb valutar al Uniunii Europene.

În 1993, Soros a înființat Fundația pentru o Societate Deschisă, numită și Fundația Soros.

Soros își exprimă frecvent opiniile cu privire la problemele politice, economice și monetare de actualitate, publicând cărți și articole de presă, precum și dând interviuri difuzate la radio și TV

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite