VIDEO Istoria în imagini a gigantului Apple

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fondată în urmă cu 36 de ani într-un garaj, compania Apple a reuşit să fie cel mai cunoscut producător de calculatoare și telefoane. În prezent, firma din Silicon Valley care a produs computerele Macintosh a ajuns să obțină o cifră de afaceri de 40 de miliarde de dolari.

În 1976, Steve Jobs și Steve Wozniak au pus bazele unei companii de produse electronice într-un garaj închiriat din orașul Palo Alto, în sudul Californiei. Acest garaj a fost și punctul de plecare a ceea ce urma să devină curând zona de înalte tehnologii „Silicon Valley".

Adevăratul strămoș al computerelor personale nu a fost PC-ul produs de compania IBM în 1981, așa cum se crede de obicei, ci un alt aparat numit Altair 8800, care fusese lansat pe piață cu mare succes în 1975 de către compania Micro Instrumentation and Telemetry Systems (MITS), din Albuquerque, New Mexico.

VIDEO CU ISTORIA APPLE ÎN 10 MINUTE

În 1977, a apărut prima reclamă realizată de Apple.

VIDEO CU PRIMA RECLAMĂ REALIZATĂ DE APPLE

Dar prima reclamă importantă pentru Apple a fost în 1984, când Apple a lansat Macintosh. Debutul său a fost anunțat de faimoasa reclamă de 1,5 milioane de dolari din 1984. Aceasta a fost regizată de Ridley Scott în 22 ianuarie 1984, iar acum este considerat un eveniment crucial pentru succesul Apple.

VIDEO CU PRIMA RECLAMĂ APPLE LA COMPUTERELE MACINTOSH

Dar prima apariţie a computerului Macintosh a avut loc în prezentarea lui Steve Jobs din 1984.

VIDEO CU PREZENTAREA COMPUTERULUI MACINTOSH FĂCUTĂ DE STEVE JOBS

La 15 august 1998 Apple a introdus pe piață un nou calculator care amintește de Macintosh 128k: iMac. Echipa de design a iMac-ului a fost condusă de Jonathan Ive, cel care mai târziu avea să facă designul iPod-ului și iPhone-ului.

În anul 2010, compania Apple a lansat calculatorul tabletă iPad, mai întâi în Statele Unite ale Americii și pe cele două continente ale Americii, care imediat a devenit celebru. Acesta îndeplinește în același timp rolul mai multor aparate sau dispozitive mobile, ca de exemplu smartphone mobil, aparat de navigație după sistemul GPS, e-Reader (v. e-book - cu un e-Reader se pot accesa biblioteci și librării digitale și citi cărți; tot așa și cu un iPad), browser Internet, jocuri electronice, dicționare electronice și altele.

VIDEO CU CEA MAI RECENTĂ RECLAMĂ REALIZATĂ DE APPLE ÎN 2012

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite