Uzinele Dacia vor opri producţia luni şi marţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Activitatea Uzinei Dacia de la Mioveni va fi întreruptă parţial, în 18 şi 19 iunie, precum şi în 2 iulie, când majoritatea angajaţilor vor rămâne acasă. În zilele menţionate nu se vor produce maşini, în urma scăderii comenzilor şi a acumulării de stocuri.

Potrivit reprezentanţilor Sindicatului Automobile Dacia, citaţi de Mediafax, aproximativ 9.000 dintre cei 13.500 de angajaţi ai Uzinei Dacia de la Mioveni vor rămâne acasă, timp de trei zile, mai exact în 18 şi 19 iunie, dar şi în 2 iulie, urmând ca în perioada respectivă să fie plătiţi cu 85 la sută din salariu.
Activitatea în unele departamente ale uzinei se va desfăşura şi în zilele respective, dar producţia de maşini se va opri în cele trei zile.
Cauza întreruperii activităţii o reprezintă scăderea comenzilor şi acumularea de stocuri atât pe platforma Mioveni, cât şi în reţeaua comercială, fapt care necesită adaptarea programului de producţie la nivelul comenzilor.

Surse din rândul angajaţilor spun că este posibil ca perioada de inactivitate de la Dacia să se prelungească la şapte zile, totul depinzând de o hotărâre a Guvernului, căruia i s-a cerut o triplare a numărului de autoturisme cuprinse în Programul Rabla.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite