Uzina Tractorul Braşov şi-a încetat activitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uzina Tractorul şi-a încetat activitatea ieri, odată cu plecarea ultimilor 1.630 de muncitori de pe platformă, dintr-un total de 1.924 de salariaţi. Aceştia urmează să primească câte două

Uzina Tractorul şi-a încetat activitatea ieri, odată cu plecarea ultimilor 1.630 de muncitori de pe platformă, dintr-un total de 1.924 de salariaţi. Aceştia urmează să primească câte două salarii medii pe economie şi venit de completare până la doi ani, în funcţie de vechime şi încadrare. În uzină au mai rămas aproximativ 200 de persoane, conducerea unităţii, stafful tehnic, contabilitatea şi personalul de pază.

AGA de la Tractorul Braşov a decis, în 23 februarie, lichidarea voluntară a societăţii şi disponibilizarea întregului personal, în două etape, în decurs de o lună. În prima fază sunt disponibilizaţi 1.800 de salariaţi, iar ulterior, în alte 30 de zile, restul de 123 angajaţi. Gheorghe Paşca, director general adjunct al Direcţiei Valorificare Participaţii din cadrul Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), a fost numit administrator unic al Tractorul, după ce administratorul numit pe 23 februarie, Laurenţiu Antone, a fost retras de către AVAS. Guvernul a modificat Ordonanţa 116/2006 (care reglementează plăţile comensatorii) la începutul lunii februarie, după ce muncitorii de la uzinele braşovene Tractorul şi Rulmentul şi de la fabrica de explozibili Nitramonia Făgăraş, unde urmează să fie concediate mai multe mii de muncitori, au protestat din cauza diferenţelor în acordarea plăţilor compensatorii faţă de cei concediaţi înainte de 2007. Potrivit noilor reglementări vor beneficia de prevederile ordonanţei numai cei care au încheiate contracte individuale de muncă pe perioadă nedeterminată cu cel puţin un an înainte de concediere. Acţionarii Tractorul Braşov sunt AVAS (80,18%), SIF Transilvania (17,15%) şi alţi acţionari (2,67%).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite