Utilizatorii pot testa viteza internetului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Furnizorii de servicii de internet cu peste o mie de utilizatori vor trebui să publice pe site-ul companiei programe pentru măsurarea vitezei de internet, până la 1 aprilie 2011, potrivit unui proiect de decizie al Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Proiectul, aflat în consultare publică până la 27 octombrie, prevede că operatorii trebuie să menţioneze termenul de remediere a deranjamentelor, frecvenţa reclamaţiilor utilizatorului sau termenul de soluţionare a reclamaţiilor utilizatorilor. Cristina Nicoară, directorul de relaţii publice al operatorului RCS&RDS, cel mai mare furnizor de internet de pe piaţa locală (cu 1,1 milioane de abonaţi), spune că operatorul are pe site, de mai mult de cinci ani, un program care măsoară viteza de transfer a internetului în reţea.

Cei de la Romtelecom, operator cu peste 881.000 abonaţi la internet fix şi mobil, spun că astfel de iniţiative sunt binevenite. „Dar asta în măsura în care implementarea lor nu va presupune eforturi financiare şi operaţionale din partea furnizorilor", arată Răzvan Ionescu, director de reglementări al companiei.

Majoritatea furnizorilor de internet prevăd în contract o anumită viteză de transfer a datelor, însă, în practică, aceasta nu este mereu la fel. „Clienţii au posibilitatea de a sesiza ANCOM, multe din aceste cazuri fiind rezolvate pe cale amiabilă cu operatorii", arată Silvia Axinescu, avocat Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP). Şi cei de la RCS&RDS confirmă faptul că viteza poate varia, însă precizează că există termeni stabiliţi prin contract care prevăd o viteză maximă şi una minimă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite