Uraganul Sandy se propagă peste Ocean. Bursa de la Bucureşti, afectată de închiderea pieţelor americane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe acţiuni nu au putut fi astăzi tranzacţionate pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) întrucât acestea au ca suport piaţa americană care este închisă din cauza uraganului Sandy.

stfel, compania de brokeraj Tradeville a transmis un comunicat Bursei de la Bucureşti prin care anunţă că nu va asigura cotaţii pentru emitenţii americani tranzacţionaţi pe sistemul alternativ ATS al BVB, pentru care acţionează ca Market Maker, deoarece pieţele de referinţă rămân în continuare închise din cauza vremii nefavorabile.

De asemenea, Direcţia Pieţe Financiare din cadrul BCR a notificat BVB că, începând cu ora 15.15, nu va putea asigura cotaţii pentru certificatele emise de Erste Group Bank AG, cu activ suport contractele futures E-mini S&P 500, piaţa relevantă a activului suport fiind închisă din cauza condiţiilor meteo din SUA.

Condiţiile meteo au împiedicat deschiderea bursei din SUA pentru a doua şedinţă consectiv, pentru prima dată în decurs de peste un secol, în contextul ravagiilor cauzate pe coasta de Est a Statelor Unite de uraganul Sandy, iar atenţia se îndreaptă acum spre ziua de miercuri, potrivit Bloomberg.

NYSE Euronext va testa astăzi plan de urgenţă, pentru situaţia în care piaţa de capital nu va putea relua tranzacţiile nici miercuri.

Ultima astfel de situaţie pe bursa din SUA a fost înregistrată la 12 martie 1888, New York a fost acoperit de zăpadă de circa jumătate de metru. În februarie 1978, bursa a fost închisă circa o zi şi jumătate din cauza unei furtuni de zăpadă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite