UniCredit preconizează o inflaţie anuală de 7,1 la sută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din datele prezentate în studiul macroeconomic trimestrial realizat de UniCredit, reiese că vom avea o inflaţie de 7% şi o creştere economică de 5,5 la sută pentru 2006.Conform studiului,

Din datele prezentate în studiul macroeconomic trimestrial realizat de UniCredit, reiese că vom avea o inflaţie de 7% şi o creştere economică de 5,5 la sută pentru 2006.
Conform studiului, menţinerea inflaţiei pe traiectoria stabilită de BNR va depinde de întărirea în continuare a politicii monetare. "Este de aşteptat ca în semestrul al doilea al anului 2006 presiunile suplimentare asupra inflaţiei să fie resimţite în special din partea cererii, mai ales în perspectiva redimensionării deficitului fiscal (estimat la doi la sută din PIB). Recenta revizuire a ţintei de deficit bugetar este de natură să determine presiuni suplimentare atât asupra inflaţiei, cât şi asupra balanţei externe", arată raportul.De asemenea, creşterea PIB pe primul trimestru al anului 2006 a atins 6,9 la sută, "stimulată de investiţii şi de consum". Deficitul de cont curent "va continua să se lărgească în special pe seama cererii de importuri pentru investiţii". Iar cererea internă este estimată să rămână importantă anul acesta, ca urmare a menţinerii unui consum ridicat (atât privat, cât şi public) şi a investiţiilor în creştere.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite