Ungurii ar putea plăti taxe reduse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viitorul şef al Executivului de la Budapesta şi liderul dreptei câştigătoare în alegeri, Viktor Orban (foto), a transmis populaţiei că priorităţile noului Cabinet sunt creşterea economică şi reducerea taxelor.

„Prioritatea politicii noastre economice nu sunt măsurile de austeritate, ci cum putem genera creştere economică - aceasta este întrebarea. Primul pas va fi reducerea impozitelor. Am susţinut acest lucru ani la rând şi voi face tot posibilul pentru a se întâmpla asta", a spus el.

Politicianul a adăugat că Guvernul va ţinti reducerea deficitului, dar că nu va putea stabili un plan concret pe acest subiect până când nu va primi datele „reale" cu privire la bugetul pe 2010. „Nu pot continua niciun fel de raţionalizare bugetară dacă, în acelaşi timp, nu reuşim să aşezăm economia Ungariei pe drumul creşterii economice", a adăugat Orban. Acesta a mai spus că noul guvern va încuraja competitivitatea, eradicarea corupţiei şi va reduce birocraţia.

Fostul Executiv a reuşit să pună frâu deficitului bugetar ca angajament în faţa FMI. Economia Ungariei a scăzut cu 6,3% anul trecut, în timp ce rata şomajului a atins 11,4%, cel mai ridicat nivel din 1994.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite