Ungureanu: Autostrada Bucureşti-Ploieşti va fi dată în circulaţie la jumătate lunii mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Termenul pentru finalizarea autostrăzii Bucureşti-Ploieşti este 15 mai, a declarat astăzi premierul Mihai-Răzvan Ungureanu. Întrebat dacă e mulţumit de stadiul lucrărilor, acesta a spus că „voi fi mulţumit abia atunci când aceasta va fi dată în funcţiune.“

„Noi închidem un proiect la care a lucrat foarte multă lume. Domnul Boc a ţinut foarte mult ca această autostradă să fi fost finalizată anul trecut“, a adăugat premierul, prezent pe şantier altături de ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare.

„Am fost săptămânal pe şantier, în special în zonele unde există poduri, unde au fost şi încă mai sunt probleme foarte mari. Vorbim de un proiect început de ani de zile, cu multe termene nerespectate. Măcar acum, în al doisprezecelea ceas, să-l deschidem“, a spus Alexandru Nazare, ministrul Transporturilor.

Premierul Ungureanu şi ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Alexandru Nazare, vizitează astăzi şantierul Autostrăzii Bucureşti-Ploieşti.

Autostrada Bucureşti-Ploiesti, cu o lungime de 62 de kilometri, a fost începută încă din 2007-2008.

Termenul iniţial de finalizare a lucrării a fost în luna decembrie anul trecut, dar de atunci a fost amânat de mai multe ori. Până acum, penalităţile impuse constructorilor se ridică la aproape jumatate de milion de euro.

La ultima sa vizita oficială pe şantier, fostul premier Emil Boc anunţa oficial în toamna anului trecut că autostrada va fi terminată în luna aprilie a acestui an, în contextul în care "doar un singur pod" mai întârzie finalizarea construcţiei.

Ulterior, termenul de finalizare a fost amânat pentru luna iunie. Pentru a finaliza oficial autostrada trebuie finalizat şi sensul giratoriu care va face conexiunea dintre A3 şi Centura de Vest a Ploieştiului.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite