Ungaria nu-şi va atinge ţintele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Performanţa fiscală a Ungariei este „foarte posibil“ să se deterioreze în 2010, dar în limite „tolerate“ de către Fondul Monetar Internaţional dacă economia va fi restructurată, se arată într-un raport al Citibank.

Deficitul bugetar ar putea ajunge la 4,5% din PIB, comparativ cu ţinta stabilită de Guvernul de la Budapesta, de 3,8%. În viziunea analiştilor, principalul risc îl reprezintă eventualul eşec în implementarea reformelor economice din partea viitorului cabinet ce se va forma după alegerile generale din aprilie.

Adoptarea euro ar putea fi amânată până în 2015. Forintul, care a câştigat anul trecut 13% în faţa euro, s-ar putea deprecia pe parcursul acestui an, dacă recesiunea va continua.

Presiunile inflaţioniste nu sunt deocamdată un pericol, se spune în raportul Citigroup. La sfârşitul lunii februarie, deficitul bugetar ajunsese deja la 40% din întreaga valoare programată până la sfârşitul acestui an. Deficitul ar putea fi însă de 6% din PIB în 2010, dacă datoriile companiilor de stat ar fi incluse în execuţia bugetară, subliniază Citigroup.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite