Ungaria a ieşit din recesiune, România mai are de aşteptat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a înregistrat, în primele trei luni ale acestui an, a patra scădere economică din UE, de 0,3% faţă de trimestrul anterior. Pe de altă parte, Ungaria a marcat al doilea trimestru consecutiv de creştere economică, ieşind, tehnic, din recesiune.

Deşi numai 18 state membre UE şi-au publicat datele cu privire la evoluţia Produsului Intern Brut (PIB), România ocupă locul patru la scăderea acestui indicator în primele trei luni din 2010. Cea mai mare scădere economică trimestrială a fost înregistrată de Lituania (4,1%), Estonia (2,3%) şi Grecia (0,8%).

La nivelul blocului comunitar, PIB-ul a crescut cu 0,2% faţă de trimestrul anterior şi cu 0,3% faţă de primele trei luni ale anului trecut. Ungaria a ieşit, din punct de vedere tehnic (două trimestre consecutive de creştere economică), din recesiune.

PIB-ul statului vecin a crescut cu 0,2% în ultimul trimestru din 2009 faţă de cel anterior şi cu 0,9% în primul trimestru din 2010 faţă de cel anterior. Raportat însă la aceeaşi perioadă a anului trecut, PIB-ul a rămas pe minus, scăzând cu 0,8%.

Potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS), economia României a rămas în recesiune în primul trimestru al acestui an, după ce PIB-ul s-a contractat în termeni ajustaţi sezonier cu 0,3% faţă de ultimele trei luni ale anului trecut şi cu 2,5% comparativ cu primul trimestru din 2009.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite