Unde vor merge şefii în concediu în această vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tenerife, Egipt, Normandia, Grecia, Paris sau chiar propriile locuinţe sunt doar câteva locuri unde unii dintre cei mai importanţi manageri din România vor alege să se odihnească după un an de muncă. Toţi directorii de top intervievaţi de „Adevărul“ vor merge în vacanţă alături de familie. Costul sejururilor începe de la 600 de euro de persoană.

În plin sezon estival şi şefii trebuie să se odihnească şi şi-au ales, deja, destinaţiile unde vor pleca la relaxare. Dar ce destinaţii au ales managerii? Majoritatea vor sta la plajă şi se vor bronza. De exemplu, Mircea Vladu, preşedintele tour-operatorului Prestige Tour, care este un fan declarat al Spaniei, va pleca o săptămână alături de soţia sa în Tenerife unde se va caza la un hotel de cinci stele. Pentru sejurul în insula din Arhipeleagul Canare va plăti aproximativ 2.500 de euro.

Citiţi şi: Doi din trei români nu pleacă în concediu vara asta

De asemenea, Marius Ghenea, preşedintele FIT Distribution, nu s-a decis încă unde va pleca în luna august, dar cu siguranţă spune că va alege o zonă mediteraneană.

Tot la mare se va odihni şi Sorin Minea, preşedintele Angst, în luna august. „Am închiriat cu familia şi cu încă două familii prietene o vilă în Franţa, în Normandia, aproape de plajă, pentru două săptămâni", spune Minea. După cele două săptămâni pe Coasta Normandiei, Minea va mai petrece două zile la Disneyland Paris alături de copii. Tot în parcul de distracţii parizian speră să ajungă două-trei zile şi Ruxandra Brutaru, directorul general al Tarom.

Având în vedere că activează în domeniul aviaţiei, Ruxandra Brutaru spune că în timpul anului călătoreşte foarte mult, iar în concediu vrea să stea mai mult pe acasă. „În august voi avea două săptămâni de concediu. Vreau să stau acasă, să mă odihnesc, să mă ocup de gospodărie şi să stau cu fiul meu. Poate voi merge, totuşi, cu copilul un weekend la Disneyland", spune şefa Tarom.

Iarna car şi vara sanie

Şi Shachar Shaine, preşedintele companiei United Romanian Breweries Bereprod, producătorul berii Tuborg, va fi în România tot sezonul estival. „Deocamdată mă ocup de criză. Plus că la noi vara este cel mai mult de muncă şi nu voi putea pleca în concediu. Prin septembrie o să mă gândesc unde voi merge în vacanţă poate în luna octombrie", ne-a declarat Shaine.

Un alt manager care aşteaptă toamna pentru a se relaxa este Marius Pandel, directorul de dezvoltare al tour-operatorului Christian Tour. „Pentru că vara este sezonul cel mai aglomerat în agenţie şi trebuie să mă preocup de buna desfăşurare a vacanţelor turiştilor, eu voi pleca în toamnă în vacanţă", spune Pandel. Acesta a ales deja un hotel de cinci stele din Egipt, unde un sejur costă aproximativ 600 de euro de persoană.

Nici Grigore Horoi, preşedintele producătorului de carne de pasăre Agricola Bacău, nu va pleca nicăieri în vara asta. El a petrecut, totuşi, în iunie, un sejur alături de familie şi de foarte mulţi prieteni în insula grecească Skiathos. „Gata, îmi ajunge. Acum îmi stă capul numai la ieşirea din criză şi la strategii de dezvoltare", spune Horoi.

Afaceri non-stop

Chiar dacă se plâng că stresul le-a întins nervii la maximum, majoritatea managerilor îşi vor lua cu ei în vacanţă laptopurile şi vor păstra legătura cu partenerii de afaceri şi cu angajaţii în cazul în care aceştia au nevoie de ei.

„Oriunde aş fi plecat sun cel puţin o dată pe zi la firmă să văd ce se mai întâmplă", afirmă Sorin Minea. De asemenea, Mircea Vladu spune că va avea tot timpul telefonul mobil deschis şi va fi disponibil la orice oră. Nici Marius Ghenea nu uită de afaceri în concediu.

„Păstrez în mod constant legătura, aproape în întregime prin e-mail. E un instrument colaborativ eficient, putem lucra în acest fel împreună pe diverse documente, fişiere, proiecţii financiare sau analize de business", a conchis Ghenea.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite