Unde poţi plăti contribuţiile sociale în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a vă scurta timpul pierdut pe drum, ziarul Adevărul vă pune la dispoziţie adresele şi locaţiile pe unde ar trebui să ajungeţi pentru a nu plăti penalizări.

Haosul provocat de decizia plăţii constribuţiilor sociale de către cei cu profesii liberale sau persoane fizice autorizate a buimăcit pe toată lumea. Contribuabilii aleargă de la o instituţie la alta fără să afle mare lucru, iar funcţionarii ridică din umeri şi dau vina pe iniţiatorii acestei ordonanţe de urgenţă.

Pentru că cea mai mare contribuţie este cea pentru pensii, 10,5%, primul drum l-am făcut la Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti (CPMB). Sediul central este situat pe Calea Vitan nr. 6. Ca punct principal de reper puteţi lua Poşta Vitan, amplasată în diagonală cu sediul CPMB, dar şi sediul Casei, care este îmbrăcat în sticlă de o tentă maronie.

Un alt punct de reper major este Mall Vitan, de la care mai mergeţi o staţie de tramvai către intersecţia unde se află Poşta Vitan şi sediul CPMB. În aceeaşi clădire se găsesc şi sediile caselor celor şase sectoare ale Capitalei, dar şi cea a judeţului Ilfov. Următorul drum este tot în zonă, la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti. Sediul central este situat pe Str. Branduselor, nr. 2-4, sector 3, vis-a-vis de Mall Vitan, într-o clădire de birouri.
Mai există şi sediul din şoseaua Pantelimon, nr. 292, în incinta Policlinicii cu Platp nr. 2 - etaj 2. De asemenea, puteţi să vă plătiţi contribuţia la sănătate şi în sediul din strada Vasile Lascăr (fosta Galaţi), nr. 27 sau în incinta Policlinicii Titan, situată pe bulevardul Nicolae Grigorescu, nr. 41, sector 3.

Important este şi sediul din Calea Moşilor nr. 274, etaj 2, (clădirea „Nufărul”). Aici se face plata asigurărilor sociale de sănătate şi depunerea declaraţiilor privind obligaţiile de plată pentru persoanele fizice din sectoarele 1, 2, 3 şi 4. După vizita la sediile caselor de pensii şi de asigurări, trebuie să mergeţi la Agenţia Municipală pentru ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti (AMOFMB) situată pe strada Spătarul Preda nr. 12. Aici pot plăti contribuţia la şomaj numai cei domiciliaţi în sectoarele 1,2 şi 4. Pentru Sectorul 3 trebuie să ajungeţi în strada Tăbăcarilor nr.20, sector 4
(în spatele Întreprinderii Pionierul, de la Pasajul Mărăşeşti pe Splaiul Unirii, a doua stradă pe dreapta). Pentru Sectorul 5, sediul local al Agenţiei se află la adresa bulevardul Pieptanări nr. 64, iar ca punct de reper puteţi lua Trezoreria Sectorului 4. Agenţia de şomaj pentru cei din Sectorul 6 se află amplasată pe bulevardul Timişoara nr. 59.


Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite