VIDEO Unde îşi petrec şefii Sărbătorile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Staţiunile montane din România sunt locurile unde unii dintre cei mai renumiţi manageri români vor merge de Revelion. Chiar dacă sunt celebri şi bogaţi, de Sărbători, mulţi manageri de top preferă să stea aproape de casă, din cauza oboselii sau a afacerilor pe care le urmăresc non-stop.

Dacă ne-am imaginat că un manager de companie multinaţională, un milionar în euro va profita de faptul că îşi permite să meargă în orice colţ al lumii ca să se distreze de Revelion sau de Crăciun, ei bine, ne-am înşelat.

Obosiţi de strategiile de luptă împotriva crizei financiare, ei vor prefera în acest an să se relaxeze la „Cabana Plăpumioara", în detrimetul destinaţiilor luxoase. De exemplu, Ioan Niculae, care deţine o avere de peste 1,2 miliarde de euro, potrivit estimărilor făcute de Forbes România, va petrece Crăciunul alături de familie la casa sa din orăşelul teleormănean Zimnicea, iar Revelionul la Buşteni, unde are o cabană.

Un alt motiv pentru care aleg să stea acasă sau, în cel mai bun caz, să plece în staţiuni montane din România sau din Bulgaria, este faptul că vor să fie aproape de afaceri, să se poată întoarce imediat la sediul central al firmei în cazul în care „doamne fereşte, se întâmplă ceva", potrivit lui Constantin Tampiza, directorul general al Lukoil.

Afaceri non-stop

Totodată, chiar dacă se plâng că stresul le-a întins nervii la maximum, majoritatea managerilor îşi vor lua cu ei în vacanţă laptopurile şi vor păstra legătura cu partenerii de afaceri şi cu angajaţii în cazul în care aceştia au nevoie de ei.

„Chiar dacă sunt în vacanţă, în fiecare zi lucrez două ore pe zi. În concediu îmi vin idei de tăieri de costuri sau de dezvoltare. Plus că văd lucrurile mai bine de departe decât de la Bucureşti unde nu văd pădurea de copaci", afirmă Monica Tatoiu, directorul general al Oriflame România. De asemenea, Marius Ghenea, preşedintele FIT Distribution, îşi va lua „ustensilele business" cu el tocmai pe plajele însorite din Malaezia şi Singapore unde va petrece Revelionul. „Legătura prin e-mail este indispensabilă în orice zi a anului, aşa că voi avea, ca de obicei, laptop-ul cu mine", a punctat Ghenea.

Sunt însă şi manageri precum Maria Grapini, preşedintele Pasmatex, sau Gilda Lazăr, corporate affairs director la producătorul de ţigarete JTI România, care nici nu vor să audă de serviciu în această perioadă. „Nici nu vreau să aud de e-mailuri sau de business-uri două-trei zile cât voi fi plecată de Revelion la Gura Humorului. De asemenea, la telefon voi răspunde doar celor foarte apropiaţi", a afirmat, răspicat,Grapini.

Gura Humorului / Rarau Mt. from Lelia on Vimeo.

Maria Grapini merge la Gura Humorului

Maria Grapini

Maria Grapini, preşedintele Pasmatex, va petrece noaptea dintre ani în Bucovina. „Crăciunul îl voi face acasă, la Timişoara, ca în fiecare an, iar de Revelion voi pleca cinci zile la Gura Humorului unde s-a deschis o pârtie frumoasă de schi", a declarat Grapini, care anul trecut a petrecut în staţiunea cehă Carlo Vivari.

Ioan Niculae

Ioan Niculae, acasă la Zimnicea şi la Buşteni

Al doilea miliardar al României nu se dă în vânt după vacanţe extravagante, declarând că se simte cel mai bine la Zimnicea, unde are o casă chiar pe malul Dunării şi două domenii de vânătoare. De Crăciun, Niculae va petrece la Zimnicea, iar de Revelion, la Buşteni unde are o casă, alături de familie şi de câţiva prieteni.

Constantin Tampiza

Constantin Tampiza schiază în Bulgaria

Şeful Lukoil România va pleca o săptămână de Revelion la schi, în Bulgaria, în staţiunea Bansko, alături de familie, după ce anul trecut a petrecut în Poiana Braşov. „Am mai fost aici şi mi-a plăcut foarte mult: hoteluri confortabile şi pârtii foarte bine puse la punct", ne-a declarat Constantin Tampiza.

Gabriel Zbârcea vrea la Barcelona

Gabriel Zbârcea

Gabriel Zbârcea, unul dintre cei mai celebri avocaţi din România, nu s-a decis, încă, unde se va distra de Anul Nou. Are de ales între două oraşe: Barcelona (Spania) sau Bruges (Belgia). De Crăciun, însă, va sta acasă. „Îmi place să stau acasă. Doar aici Crăciunul are farmec, gust de cozonac şi de turtă dulce", spune Zbârcea.

Alin Burcea

Alin Burcea îşi vizitează părinţii

Chiar dacă este patronul uneia dintre cele mai mari agenţii de turism din România (Paralela 45), Alin Burcea va petrece Sărbătorile de iarnă acasă, la părinţii săi, la Predeal. „În timpul anului călătoresc atât de mult în scop de serviciu, încât acum, de Sărbători, nu mai vreau să aud de avioane şi de maşină", spune Alin Burcea.

Gilda Lazăr

Gilda Lazăr merge la Predeal

Gilda Lazăr şi soţul ei, Dan Pascariu, preşedintele Unicredit Ţiriac Bank, sunt îndrăgostiţi de călătorii şi şi-au propus să viziteze aproape toată lumea. Cu toate acestea, în acest an vor să se odihnească şi vor petrece la Predeal, unde au o casă de vacanţă. Anul trecut, cei doi soţi au petrecut de Revelion în Africa de Sud.

Monica Tatoiu e cea mai plimbăreaţă

Monica Tatoiu

Monica Tatoiu, preşedintele Oriflame România, este deja la schi în staţiunea elveţiană Verbier. „Ne întoarcem de Crăciun, petrecem acasă, în familie, iar pe 27 decembrie mai plecăm încă o săptămână la schi tot în Elveţia, la Zermatt. După aceea vom merge două săptămâni la plajă în Antigua", ne-a declarat Monica Tatoiu.

Călin Fusu îşi trimite părinţii în Dubai

Călin Fusu

Călin Fusu, proprietarul companiei Neogen, care deţine site-ul de recrutări bestjobs.ro, nu s-a hotărât, încă, unde va petrece noaptea dintre ani, spunând că, în fiecare an, lasă acest detaliu pe ultima sută de metri. Le-a cumpărat, însă, părinţilor săi o vacanţă însorită în Dubai, unde vor petrece Revelionul.

Gheorghe Răcaru stă acasă

Gheorghe Răcaru

După ce toată viaţa a pilotat avioane şi a călătorit în toată lumea, Gheorghe Răcaru, preşedintele grupului Blue Air, s-a săturat de plimbări şi vrea să stea cât mai mult alături de familie. „Am umblat atât de mult, încât acum vreau să stau în România", spune Răcaru, care va petrece acasă, în Bucureşti, atât Crăciunul, cât şi Revelionul.

Marius Ghenea se bronzează în Malaysia

Marius Ghenea

Marius Ghenea, preşedintele FIT Distribution, vrea ca de Sărbători să se bronzeze în Singapore şi în Malaysia. Destinaţiile exotice au intrat în obişnuinţa lui Ghenea care, şi anul trecut, a petrecut Revelionul în Thailanda. „Îmi place ca Revelionul să fie diferit, de aceea aleg mereu locuri călduroase", spune Ghenea.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite