Un studiu al BP arată că SUA au devansat Rusia, devenind cel mai mare producător de gaze din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statele Unite au devenit anul trecut cel mai mare producător de gaze naturale la nivel mondial, devansând Rusia, potrivit grupului energetic britanic BP.

Astfel, producţia de gaze naturale a Statelor Unite a crescut anul trecut cu 3,5%, comparativ cu 2008, la 593,4 miliarde de metri cubi, cantitate echivalentă cu 20,1% din producţia mondială.

"Creşterea producţiei de gaze naturale, trend înregistrat timp de trei ani consecutivi, a permis SUA să devanseze Rusia şi să ocupe primul loc mondial", a afirmat economistul-şef al BP, Christof Rühl.

În schimb, Rusia a extras anul trecut o cantitate de gaze naturale cu 12,1% mai redusă decât în 2008, de 527,5 miliarde de metri cubi (17,6% din producţia mondială). Pe locul trei în clasamentul BP se plasează Canada (5,4% din producţia mondială).

La nivel mondial, producţia de gaze naturale a scăzut în 2009 cu 2,1%, la 2.987 miliarde de metri cubi. Consumul s-a redus, de asemenea, cu 2,1%, la 2.940 miliarde de metri cubi de gaze.

BP se află în centrul unui scandal ecologic în SUA, după ce o platformă petrolieră marină aparţinând grupului a explodat şi s-a scufundat, producând scurgeri masive de ţiţei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite