Un sfert din hotelurile din ţară arată jalnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 500 de hoteluri din toată ţara, adică 25% din total, ar trebui închise din cauza nivelului lamentabil de confort, spune un oficial al Ministerului Turismului. Pentru a atrage turiştii, hotelierii vor veni cu oferte speciale în această vară şi vor reduce preţurile cu până la 5% în medie.

Aproximativ un sfert dintre hotelurile din România, adică peste 500 de unităţi, ar trebui închise din cauza nivelului lamentabil de confort, susţine Paul Mărăşoiu, directorul Direcţiei Generale Turistice din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT). „Toate acele unităţi care zac la acelaşi nivel lamentabil de două stele sau poate chiar mai puţin fac parte dintre acele proprietăţi de care vrem să scăpăm, ori aducându-le la standarde superioare, ori desfiinţându-le", a spus Mărăşoiu.

„Tunurile" de peste vară

Potrivit acestuia, autoriţile au controlat pe litoral, în primele trei luni ale acestui an, 1.225 de unităţi şi au dat 597 de sancţiuni, iar 147 de unităţi au fost amendate cu o sumă totală de peste 1,4 milioane de lei. Cea mai mare amendă a fost de 50.000 de lei, pentru nerespectarea criteriilor de clasificare. Totodată, au fost suspendate trei licenţe de funcţionare, iar 80 de certificate de clasificare au fost retrase. La nivel naţional au fost închise opt hoteluri, dintre care unul pe litoral.

„Litoralul arată bine într-o anumită măsură, dar în altă măsură arată rău. Există hotelieri care sunt preocupaţi doar de tunurile de peste vară. Nu-i putem închide, dar îi vom controla şi-i vom obliga să-şi aducă afacerile la un stadiu rezonabil", a precizat oficialul, adăugând că, până în vară, şi alte hoteluri vor fi declasificate. Potrivit reprezentantului MDRT, tarifele pe litoral nu vor creşte în această vară, ci, dimpotrivă, hotelierii vor veni cu oferte speciale care vor duce la scăderi cu 3-5% ale tarifelor.

Autorităţile negociază, turiştii stau în trafic

O altă problemă în calea dezvoltării turismului pe litoral sunt rutele de transport. După rezilierea contractului cu francezii de la Colas pentru tronsonul de autostradă Cernavodă-Medgidia, ministerul de resort şi-a propus să selecteze un constructor până în august, urmând ca porţiunea de autostradă să fie realizată într-un an.

Mai mult, există probleme şi la drumurile judeţene din Constanţa. Premierul Emil Boc i-a reproşat ministrului Elena Udrea, în urmă cu două zile, faptul că turiştii sunt obligaţi să stea ore în şir în ambuteiaje, în timp ce autorităţile negociază cu constructorii drumurilor. Premierul i-a asigurat pe turişti că, din iulie, cei care merg spre sudul litoralului vor putea ocoli municipiul Constanţa pe şoseaua de centură. 

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite