Un pachet suplimentar de 15% din acţiunile Transelectrica va fi listat la bursă anul viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un pachet de 15% din acţiunile transportatorului de energie deţinut de stat Transelectrica (TEL) va fi listat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în 2011, a declarat directorul Direcţiei de strategie corporativă din companie, Răzvan Purdilă.

"Vom începe procedurile în 2011", a sous Purdilă, la o întâlnire cu analiştii, citat de Mediafax.

Potrivit unui document publicat de Mediafax în luna aprilie, statul ar putea obţine 219,9 milioane de lei din vânzarea a 15% din acţiunile Transelectrica.

Statul deţine în prezent prin intermediul Ministerului Economiei un pachet de 73,68% din acţiunile companiei. Totodată, Fondul Proprietatea deţine 13,5% din titluri, iar un pachet de 12,81% din acţiuni sunt tranzacţionabile la bursă.

Transelectrica a fost listată la BVB în august 2006.

Investiţii în reţea pentru eolienele din Dobrogea

Totodată, Purdilă a anunţat că Transelectrica va investi, în următorii cinci-şase ani, aproximativ 250 milioane euro pentru constucţia a opt staţii de transformare şi a liniilor electrice în zona Dobrogei, care vor conecta la sistemul naţional o capacitate de până la 4.000 MW instalaţi în centrale eoliene.

"Aceste investiţii vor fi corelate cu planurile investitorilor în centrale eoliene", a declarat Purdilă.

Potrivit oficialului companiei, în acest moment există contracte de racordare la sistemul naţional pentru aproximativ 3.600 MW instalaţi în centrale eoliene.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite