Un număr foarte mare de companii franceze ar putea intra în faliment în toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr semnificativ de companii franceze ar putea intra în faliment în toamnă ca urmare a lipsei de comenzi, a declarat preşedintele organizaţiei patronale MEDEF, Laurence Parisot, citat de AFP.

„Fluxurile de numerar ale companiilor sunt întotdeauna sub presiune în timpul verii, iar portofoliul de comenzi nu este suficient completat“, ceea ce va face şi mai dificilă situaţia multor companii, a spus Parisot, prezent la o emisiune TV, transmite Mediafax.

Numărul cererilor de insolvnţă ar putea fi "semnficativ", chiar "masiv", putând fi afectate "întreprideri mici şi medii", a avertizat preşedintele MEDEF.

"Vrem să tragem un semnal de alarmă. În ultimii zece ani, situaţia a devenit mai gravă în fiecare an", a spus Parisot, estimând că în medie dispar anual 60.000 de firme în Franţa.

Guvernul francez se întâlneşte luni şi marţi cu patronatele şi sindicatele pentru o "conferinţă socială", primul test pentru metoda de guvernare socială bazată pe consens a preşedintelui Francois Hollande.

Reuniunea, care va fi deschisă de preşedinte, reprezintă o oportunitate pentru prezentarea reformelor sociale pentru următorii doi ani, notează AFP.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite