Ultimatumul lui Bodu, valabil doar pentru Rapid si Steaua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar doua cluburi de fotbal, din totalul de 30 datoare la stat, sunt amenintate de ultimatumul dat de Bodu. Acesta a spus la inceputul lunii ca, daca acestea nu isi vor pati datoriile, patronilor

Doar doua cluburi de fotbal, din totalul de 30 datoare la stat, sunt amenintate de ultimatumul dat de Bodu. Acesta a spus la inceputul lunii ca, daca acestea nu isi vor pati datoriile, patronilor acestora le va fi atrasa raspunderea in solidar cu clubul. "Le dam ragaz trei saptamani. daca nu platesc nici in trei saptamani, le vom aplica procedura de raspundere solidara", ameninta la inceputul lunii seful Fiscului. Prevederile legale stabilesc ca necesara mai intai declararea insolvabilitatii clubului datornic, etapa care a fost parcursa de Fisc doar in cazul Fotbal Club Steaua Bucuresti si Uniunea Fotbal Club Rapid. Procedura declararii insol-vabilitatii unui club este mai complicata decat isi doreste Sebastian Bodu. In cazul Stelei, aceasta ar fi trebuit consfintita printr-un proces-verbal de insolvabilitate facut de AVAS, creditorul clubului Steaua pana in 2002, pana cand au fost acumulate datorii, si nu de Fisc, spune Enache Radu, avocatul patronului clubului Steaua, Gigi Becali, a carui avere a fost recent sechestrata. Pentru a putea atrage raspunderea in solidar a celorlalte 28 de cluburi, Fiscul va trebui mai intai sa execute bunurile sechestrate si conturile proprite, procedura de durata, de-abia dupa aceea putandu-se indrepta spre patroni.

Clubul Dinamo - datornic "model"
SC Dinamo 1948 SA se conformeaza prevederilor legale si intentioneaza sa-si indeplineasca toate obligatiile catre stat, potrivit unui comunicat al clubului. Astfel, procesul de stingere a datoriei Asociatiei Clubul Sportiv FC Dinamo Bucuresti va continua si saptamana viitoare, cu suma de 7,5 miliarde lei vechi (0,75 milioane RON). Clubul se va alinia demersurilor tuturor cluburilor, in colaborare cu institutiile sta-tului, FRF si LPF, pentru a gasi o solutie in conformitate cu Codul Fiscal si cu regulamentele internationale si interne ale fotbalului in sprijinul sportului romanesc.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite