Ultima zi pentru asigurarea casei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi este ultima zi în care românii pot încheia asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva riscului de inundaţii, cutremur şi alunecări de teren fără a risca să fie amendaţi de primar.

După această dată, ei riscă să primească sancţiuni cuprinse între 100 şi 500 de lei. Deşi s-au vehiculat mai multe termene-limită prin intepretarea diferită a Legii 260/2008, Ministerul Administraţiei şi Internelor, iniţiatorul legii, anunţa încă din decembrie 2010 că cei care nu se asigură până la 15 iulie 2010 riscă să primească amenzi.

Preţul unei poliţe este de 10 euro pentru locuinţele de tip B - construcţie cu pereţi exteriori din cărămidă nearsă sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic (35% din total), respectiv 20 de euro pentru casele de tip A - cu structură de rezistenţă din beton armat, metal sau lemn (65%). Poliţa are o valabilitate de un an, iar suma asigurată, pe care proprietarul o poate primi în cazul producerii unor daune, este de 10.000 de euro, respectiv 20.000 de euro.

Primăriile şi asociaţiile vor putea vinde poliţe

Poliţele pot fi încheiate la una dintre cele 13 societăţi de asigurări ce fac parte din Poolul de de Asigurare Împotriva Dezastrelor, dar, în curând, vor putea vinde poliţe şi primăriile sau asociaţiile de proprietari. Potrivit legii, proprietarii care au încheiat o poliţă facultativă care acoperă cele trei riscuri nu mai sunt obligaţi să încheie asigurarea obligatorie a locuinţei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite