Ultima zi de licitare la autostrăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, ora 16.00, este ultimul termen de depunere a dosarelor pentru investitorii care vor să construiască tronsoane noi de autostradă.

Proiectele licitate, care se apropie de un miliard de euro, prevăd execuţia a aproape 100 de kilometri din Coridorul IV paneuropean şi a 9 kilometri din Autostrada Transilvania. Ofertele vor fi deschise în următoarele două zile, astfel: pe 21 august, tronsoanele Gilău-Nădăşelu (la ora 10.00) şi Timişoara-Lugoj (la ora 14.00); pe 22 august, lotul 4 din Lugoj-Deva (la ora 10.00), respectiv loturile 2 şi 3 (la ora 14.00). Ca de obicei, câştigătorii vor fi desemnaţi în funcţie de preţ  (se califică ofertantul care afişează costurile cele mai reduse), astfel că este de aşteptat ca preţul final, la adjudecare, să scadă foarte mult în urma licitaţiilor.

Finanţarea lucrărilor este asigurată în proporţie de 85% din fonduri europene nerambursabile, iar restul de 15% de la bugetul de stat.

Contractele vor putea fi atribuite cel mai devreme luna viitoare. Având în vedere durata perioadelor de proiectare, ca şi interpunerea sezonului rece, se estimează că lucrările vor putea fi demarate, cel mai probabil, abia în primăvara anului viitor. Cel puţin teoretic, ar urma să fie finalizate la începutul anului 2015, când se va putea circula pe autostradă între Sibiu şi Nădlac. Aceasta este ultima serie de licitaţii importante pentru construirea de autostrăzi înainte de a începe următorul exerciţiu financiar al UE, 2014-2020.  

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite