Ultima sesiune de finanţări pentru pensiunile turistice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 17 aprilie - 16 mai 2012, va avea loc ultima sesiune, în care cei interesaţi să investească în construcţia pensiunilor şi în dezvoltarea activităţiilor agroturistice mai pot accesa fonduri europene. Suma alocată pentru această sesiune este de peste 186 de milioane de euro, potrivit Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP).

Fondurile disponibile pentru Măsura 313 “Încurajarea activităţilor turistice” sunt de 186.508.910 euro, iar suma maximă nerambursabilă care poate fi acordata pentru finanţarea unui proiect din cadrul măsurii este de 200.000 de euro.

Potrivit Ghidului Solicitantului, în cazul pensiunilor agroturistice, procentul public nerambursabil este de 85% din totalul cheltuielilor eligibile, plafonul maxim al finanţării unui proiect fiind de 100.000 euro.

Tot de un procent public nerambursabil de 85% din totalul cheltuielilor eligibile beneficiază şi proiectele de investiţii ce vizează activităţile recreaţionale într-o limită maximă de finanţare de 200.000 euro.

În ceea ce priveşte cheltuielile de promovare aferente dezvoltării şi marketingului serviciilor turistice rurale, costurile eligibile trebuie să se încadreze în limita a 10.000 euro, iar în vederea creării de site-uri web, în limita a 5.500 euro.

APDRP precizează că în cazul pensiunilor agroturistice (construcţie nouă) solicitantul trebuie să aibă domiciliul, în momentul cererii sprijinului financiar, în locul unde realizează investiţia respectivă, iar la momentul finalizării, beneficiarul trebuie să domicilieze permanent în acel loc în care s-a înfiinţat pensiunea agroturistică, fie în aceeaşi clădire, fie în clădire independentă.

În cazul investiţiilor de interes public negeneratoare de profit, intensitatea sprijinului public nerambursabil va fi de până la 100% din totalul cheltuielilor eligibile.

Depunerea proiectelor pentru Măsura 121 se va face la sediile OJPDRP, în intervalul orar 09:00 – 14:00. Solicitantul de finanţare trebuie sa îndeplineasca cerintele de conformitate si eligibilitate mentionate în cadrul Ghidului Solicitantului pe care îl puteţi citi aici.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite