Udrea taie benzina şi telefoanele din minister - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa economică de astăzi scrie despre desfiinţarea a 150 de posturi din Ministerul Dezvoltării şi Turismului, căderea cu 5% a indicelui BET sau datoriile românilor la bănci. Printre alte subiecte, Liebrecht&wooD va construi încă un parc de retail în Bucureşti, iar Tender se aliază cu Călburean ca să atace pieţele externe.

Udrea taie benzina şi telefoanele din minister. Ministrul Dezvoltării şi Turismului a anunţat că va desfiinţa 150 de posturi din cadrul instituţiei şi că va opera şi alte tăieri de costuri. “Sunt cheltuieli care se referă la telefonia mobilă cu 50, la carburanţi care scad cu 57%. Vom restructura 150 de posturi în perioada următoare. Vom încerca să intrăm în reducerea de costuri. Sunt cheltuieli care se adaugă reducerilor personale. Este un minister de peste 800 de persoane, mult pentru ministerul nostru”, a spus Udrea la finalul şedinţei Preşedinţie-sindicate-patronate-Guvern, potrivit Money.

Foamea de profit a dus BET in jos cu 5%. Bursa de la Bucuresti a revenit puternic pe minus ieri, dupa ce luni indicele BET a inregistrat cea mai mare crestere din istorie, de 11,1%. BET-ul a coborat cu 5,1%, in timp ce societatile financiare au pierdut 3,8%. Luni principalele piete europene au inregistrat cresteri istorice pe fondul entuziasmului investitorilor cu privire la planul de salvare a monedei unice anuntat de oficialii europeni, scrie Ziarul Financiar.

Peste 200.000 de romani datoreaza bancilor 10 mld. lei. Deutsche Bank estimeaza ca rata neperformantei in 2010 va fi cuprinsa intre 15%-20%. Primul trimestru al acestui an s-a incheiat cu un volum al restantelor la creditele bancare de 10,082 miliarde de lei, insa vestea buna este ca avansul lunar s-a temperat in martie comparativ cu lunile anterioare. Totusi, ponderea sumelor ce inregistreaza intarzieri la plata in totalul celor datorate institutiilor de credit a atins un nou nivel maxim, de 4,5%. In Europa Centrala si de Est, situatia din Romania este similara cu a Bulgariei, anunţă Financiarul.

Liebrecht&wooD va construi încă un parc de retail în Bucureşti. Compania belgiană Liebrecht&wooD vrea să construiască un parc de retail în zona de sud-est a Capitalei, inclusiv un centru comercial de tip outlet, închirierea spaţiilor din prima fază, reprezentând o suprafaţă de 90.000 metri pătraţi, urmând să înceapă în vara acestui an. "Am finalizat masterplanul, iar procesul de autorizare este în curs, dar nu am început să-l comercializăm. (...) Vom începe în vară", a declarat Johan Rogiers, managing director Liebrecht&wooD, citat de Curierul Naţional.

Tender se aliază cu Călburean ca să atace pieţele externe.
Conducerea companiei "Prospecţiuni", controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender, tatonează posibilitatea unei "alianţe de business" cu companiile din Grupul "Dafora" ca să facă faţă competiţiei dure cu marii jucători din domeniul explorării resurselor naturale de pe piaţa internaţională, scrie Bursa.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite