UE solicită FMI să ia în calcul impunerea unei taxe globale asupra tranzacţiilor financiare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Uniunii Europene solicită Fondului Monetar Internaţional să ia în considerare aplicarea unei taxe globale asupra tranzacţiilor financiare, potrivit unui document ce ar urma să fie adoptat vineri, potrivitNewsIn.

Reprezentanţii celor 27 de state membre ale UE, reuniţi la Bruxelles nu reiau în mod explicit cererea Marii Britanii şi a Franţei de taxare a bonusurilor bancare, dar estimează că salariile şi primele din sectorul financiar ar trebui să promoveze „o gestiune sănătoasă şi eficientă a riscului, care să contribuie la evitarea apariţiei unor noi crize în economie‟, relatează Yahoo Finance. „Consiliul european încurajează FMI să examineze toate opţiunile disponibile, inclusiv o primă de asigurare pentru riscul sistemic, fonduri de ajutor, reglementări ale fondurilor proprii şi o taxă globală pe trazacţiile financiare‟, se mai arată în document.
Ţările UE ar dori ca aceste propuneri să fie abordate de FMI în cadrul dezbaterii sale asupra modalităţilor de limitare a expunerii la risc a sistemului financiar.
Franţa a decis joi impunerea unei taxe de 50% asupra bonusurilor bancare ce depăşesc 27.000 de euro, după ce cu o zi înainte Marea Britanie luase hotărârea de a impozita cu 50% bonusurile bancare mai mari de 25.000 de lire de sterline, adică 27.500 de euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite