UE dă bani pentru prima împădurire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De astăzi, până la 30 martie, puteţi depune dosarele de finanţare în cadrul Măsurii 221. Şi în acest an, ca şi în 2011, Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) va pune la dispoziţia celor interesaţi să împădurească terenuri agricole fonduri speciale destinate finanţării acestor activităţi.

În acest an, fondurile însumează peste 176 de milioane de euro, iar prima sesiune de depunere a dosarelor de finanţare se derulează în perioada 1-30 martie 2012. Fondurile vor fi disponibile în câte patru sesiuni de depunere a proiectelor aferente Măsurii 221 - „Prima împădurire a terenurilor agricole". Pentru fiecare sesiune sunt disponibile câte 44 de milioane de euro.

La câmpie se dau cei mai mulţi bani

Fondurile vor fi acordate sub formă de plăţi directe acordate pe an şi pe hectar, calculate în funcţie de forma de relief - câmpie, deal, munte. De exemplu, pentru împădurirea unui hectar de teren agricol la câmpie beneficiarul va primi 1.330 de euro.



Proiectele finanţate prin Măsura 221 pot include lucrări care să prevină pagubele produse de factorii naturali dăunători, să reducă eroziunea solurilor, să poată îmbunătăţi capacitatea de retenţie a apei şi să poată creşte calitatea aerului. De asemenea, din banii primiţi, beneficiarii pot asigura producerea de biomasă, inclusiv masă lemnoasă de calitate, prin menţinerea sau, după caz, creşterea biodiversităţii.

Beneficiarii fondurilor europene nerambursabile acordate prin această măsură de investiţii pot fi persoanele fizice, inclusiv persoanele fizice autorizate, persoanele juridice, grupurile sau asociaţiile de persoane fizice sau juridice, precum şi autorităţile publice locale deţinătoare de teren agricol. Pentru ca un potenţial beneficiar să poată realiza o astfel de plantaţie forestieră trebuie să deţină parcele agricole cu o suprafaţă mai mare de 0,5 hectare.

Prima sesiune de primire a proiectelor va fi deschisă în perioada 1-30 martie, iar a doua va începe în 2 mai şi se va încheia la 31 mai. A treia sesiune are loc în perioada 16 august - 14 septembrie, iar ultima se va desfăşura în perioada 15 noiembrie - 14 decembrie 2012.

info
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite